Buro BRAND

Met een illustratie kun je jouw idee, tekst of artikel meer aandacht geven of mensen enthousiasmeren en raken.

Wat is een illustratie?

Een illustratie is een grafische weergave van een idee of concept. Daarmee is het meteen een erg breed begrip. Zo’n afbeelding kan op zichzelf staan, of bij een tekst horen. Klein of groot zijn. Gebruikt worden in print, of online. Zwart-wit, of full colour. Zolang een afbeelding maar de boodschap verheldert.

Voorbeelden van een illustratie in je huisstijl

Bij Buro BRAND maken we vaak illustraties die passen bij de huisstijl van een bedrijf of organisatie. Zo hebben we voor verschillende gemeentes een hele illustratie-huisstijl ontworpen, of illustraties gemaakt voor op de website, in een flyer, jaarverslag, animaties en filmpjes, in infographics, in een marktonderzoek, banners, advertenties, etc

Hier zie je voorbeelden van illustraties die we voor organisaties maakten.

Illusratie laten maken

Mijn zorg was dat het te speels zou worden, in een professionele setting (onze klanten zijn ook multinationals). Dat is uitstekend uitgepakt, met behoud van gedachtengoed van Buro BRAND.

Koen Perik CostReport

Wij hadden bij de oplevering van de visual korte tijdslijnen en er zat de nodige druk op de ketel. Buro Brand heeft dit geweldig begeleidt zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Stephan Persoon Agium Finance & Control

Je eigen illustratie huisstijl?

Illustraties werken helemaal goed als herkend wordt dat het echt onderdeel is van de communicatie van jouw organisatie. Het is dan van belang om alle afbeeldingen in een gemeenschappelijke stijl te laten maken: Illustratie huisstijl. Met een illustratie huisstijl wordt de communicatie van jouw organisatie consistenter en impactvoller.
Lees hier meer over een illustratie huisstijl!

“The primary function of illustration is to make a graphic interpretation of an idea.”
– Andrew Loomis

Voorbeeld illustratie huisstijl Rode Kruis - Buro BRAND

De voordelen van een illustratie

Buro BRAND heeft visualiseren en illustreren als specialisatie. Met onze lange ervaring en ons team van intelligente communicatie deskundigen die ook allemaal getalenteerde illustrators zijn, maken wij al vele jaren werk voor uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland.

We kennen de volgende voordelen van het gebruik van illustraties als communicatiemiddel:

1. Maakt het helder

Illustratie Buro BRAND

Een grappige cartoon kan een ingewikkeld onderwerp op een luchtige manier aan de kaak stellen. Of een goed doordacht icoon kan een rake samenvatting geven van een ingewikkelde voordracht.

2. Maakt scherp

Illustratie Buro BRAND

In onze visueel ingestelde samenleving, kan één beeld soms beter complexe betekenissen of ideeën uitleggen dan welke tekst dan ook. In de ideale situatie werken tekst en afbeelding samen om een duidelijke boodschap te verkondigen.

3. Geeft kleur

Illustratie Buro BRAND

Een goede tekening geeft je tekst of boodschap kleur. Tilt deze als het ware op en presenteert het aan de kijker op een frisse, vrolijke manier. Hierdoor krijgt jouw boodschap de impact die je nastreeft.

Illustratie laten maken?

Hoe komt een illustratie tot stand?

Een kleine cartoon voor bijvoorbeeld een website is sneller gemaakt dan vijfenveertig tekeningen voor in een boek.

In een intake bespreken we de wensen en doelgroep. Het liefst maken we daarin al een geschetste eerste aanzet. Gedurende het proces is natuurlijk ruimte voor feedback en aanpassingen.

Door onze ervaring en gestroomlijnd proces bewaken wij de doorlooptijd en afspraken.

Wil je ook een illustratie?

Vraag hieronder direct een offerte aan. Of plan een gesprek in waarin we de opties voor jouw organisatie verkennen.

Kunnen wij een illustratie voor je maken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Nog niet helemaal zeker?

Bel ons en we kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van illustratie!