Buro BRAND

Met onze verbeeldingskracht helpen we bedrijven, teams en medewerkers die iets willen veranderen. Hiervoor maken we tekeningen en animaties, faciliteren we visueleworkshops of leren mensen zelf zakelijk tekenen waarmee zij moeilijke informatie of ingewikkelde processen in beeld kunnen brengen. We geloven heilig dat beeld vaak zóveel effectiever en leuker werkt dan ingewikkelde documenten, lange vergaderingen en saaie verslagen!

Onze ultieme missie is dat beeldtaal net zo vanzelfsprekend wordt als schrijven en praten, voor iedereen, op elk moment van de dag. Met onze visuele uitingen, trainingen, maatwerk programma’s en boeken bieden wij hiervoor mooie oplossingen.

Foto van Willemien Brand aan tafel op kantoor.

Ontstaansverhaal

Als student was Willemien BRAND de beste van haar lichting, als industrieel designer won ze menig award, als schilder was ze veel gevraagd en gezien, maar haar echte passie ging ze vervullen met het oprichten van haar onderneming onder haar eigen naam: Buro BRAND. Buro BRAND verzorgt communicatie in alle breedte voor alle grote organisaties die behoefte hebben aan heldere, impact-volle en energie creërende communicatie. Niet alleen maakt Buro BRAND met haar grafische en design skills impact-volle communicatie voor haar relaties, met trainingen zakelijk tekenen en alle gevorderde trainingen leert Buro BRAND haar zich in hun communicatie persoonlijk te ontwikkelen. En daarnaast verzorgt Buro BRAND workshops voor strategie ontwikkeling, maar ook voor visie-, missie-, jaarplan-, cultuur-, heidag- en andersoortige organisatie behoeften.

Inmiddels werkt Willemien BRAND met een groot vast team talenten waarvan je zou kunnen zeggen dat ze haar aanvullen, maar eerlijker is het om te zeggen dat ze haar op vele terreinen overvleugelen. En dat komt dan weer omdat Willemien alleen wil werken met de allerbeste, met als doel om de allerbeste te zijn.

Het team

Jouw naam hier ook tussen?

Robert Paulusse

robert@burobrand.nl
Robert komt uit Brabant en dat is meteen de reden waarom je denkt “wat zegt hij nou!?”. Robert heeft veel ervaring opgedaan als manager op het vlak van commerce, finance, product- en marketing -management. Hij heeft een uitgesproken idee over wat samenwerken en doelgerichtheid binnen een bedrijf kan betekenen. De liefde van zijn leven zijn zijn vrouw en twee kinderen. Ze hebben ook een teckel in huis.
Lees meer expand_more

Willemien Brand

willemien@burobrand.nl

Willemien is de oprichtster van Buro BRAND en de auteur van onze boeken. Als kind op school voelde ze zich radeloos verloren; hoe kun je al die informatie nou leren en onthouden? Door alles te tekenen slaagde ze hierin; ze werd zelfs het populairste meisje van de klas. Teckel Ollie is voor haar het belangrijkste wat er is. Daarnaast is ze ook getrouwd en heeft ze twee kinderen.

Lees meer expand_more

Dolf Reitsma

dolf@burobrand.nl

Dolf is vader van twee kinderen, heeft allerlei creatieve en klus-hobbies, is heel erg vriendelijk en daarmee is hij een typische Buro BRAND medewerker. Dolf voegt wel weer wat diversiteit toe doordat hij Limburgse roots heeft, zo hebben we toch weer linkjes met elk stukje van Nederland. Wat Dolf ook super goed kan is Powerpoints maken op Champions League level. Van concept, doel, opbouw, naar daadwerkelijke uitvoering, zodat iedere powerpoint werkt als een wondermiddel.

Lees meer expand_more

Laurelien de Vries

laurelien@burobrand.nl

Laurelien is onze nieuwe aanwinst op het gebied van grafische vormgeving. Ze vindt het heerlijk om je te helpen bij het visualiseren van je verhaal. Het liefst vraagt ze je daarbij de oren van het hoofd. Niet omdat ze zo nieuwsgierig is, maar omdat ze zo de beste visualisatie voor je maakt. Laurelien is het lieverdje van de baas, maar dan alleen omdat haar vriend FC Den Haag Hooligan is (of was) en hij liever geen fietsketting in zijn nek krijgt.

Lees meer expand_more

Marije Visscher

marije@burobrand.nl

Marije hebben wij leren kennen via Inge de Fluiter. Marije is een excellente illustrator en communicatie adviseur en heeft een bijzondere achtergrond in organisatie antropologie. Mogelijk heeft ze daardoor nogal de neiging om onderzoekend door te vragen. Marije is tevens onze nieuwe lead voor grote onderzoeken voor verandertrajecten van organisaties. Daarnaast heeft Marije samen met haar grote liefde en verloofde, een nieuwe liefde ontdekt, namelijk Zuid-Afrika.

Lees meer expand_more

Simone Prick

simone@burobrand.nl

Simone heeft Graphic Design gestudeerd op de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Ze wordt heel blij van het leren van nieuwe tekenstijlen en het toepassen daarvan op verschillende communicatievormen. Italië is waar zij verliefd op is. Haar vriend is dan ook een Italiaanse chef en veroverde haar met een hartjespizza.

Lees meer expand_more

Georgette Pars

georgette@burobrand.nl

Sjors heeft verschillende studies gedaan en heeft daarmee ervaring met bedrijfswiskunde, kunstgeschiedenis en industrieel- en grafisch ontwerp. En ook nog hier en daar een diploma. De drive en logica die zij etaleert proberen wij met grote slokken op te nemen en toe te passen zodat werk leuker en zinvoller kan worden, en we met haar kennis BRAND weer tot een hoger niveau brengen. Ooit speelde ze in HGC dames 1, en legt fanatiek rondjes af op de racefiets en is daarmee de sportiefste van Buro BRAND.

Lees meer expand_more

Elpidha Efstratiades

elpidha@burobrand.nl

Elpidha is onze steun en toeverlaat op Buro BRAND. Met een achtergrond in Nederlands & Beeldende kunsten bezit zij de perfecte mix om ons te ondersteunen als Operationeel Manager en Trainer. Af en toe stapt ze in de rol van ‘Zeurpidha’ en zorgt ze ervoor dat iedereen gestructureerder hun werk en taken bijhoudt, de locatie en administratie op orde zijn en is ze een heldere sparringspartner voor klanten. In haar vrije tijd is ze graag op het strand met haar 3 kinderen, traint ze voor de marathon en als we boffen bakt ze ook nog in de vrije uurtjes daartussen wat lekkers voor op kantoor.

Lees meer expand_more

Lieveke op ten Berg

lieveke@burobrand.nl

Lieveke is onze crea bea en dat is ze in hart en nieren. In een gesprek kan je Lieveke maar beter serieus nemen en als je dat niet doet, dan heb ik je in ieder geval gewaarschuwd. Lieveke is een en al communicatie advies en grafische uitwerking. Ze beantwoordt je vraag met een vraag en je hebt meteen het gevoel van “nou dat is eigenlijk wel een heel goeje vraag?!”. En op een of andere manier heb je dan precies het antwoord op je vraag gekregen en heb je het gevoel dat je al begonnen bent met het uitvoeren van je behoefte. “Fijn we zijn het aan het oppakken en we doen het precies goed”. Verder werkt Lieveke net zo lang totdat ze omvalt en dat betekent een flinke aanpassing in onze management stijl.

Lees meer expand_more

Hugo Seriese

hugo@burobrand.nl

Hugo ziet strips als medium om eenvoud te brengen in complexiteit. Als sociaal wetenschapper weet hij als geen ander onderstroom, eigenaardigheden en andere complexe maatschappelijke vraagstukken en gedrag op een visuele en humoristische wijze bloot te leggen. En zet hij mensen aan tot verandering en actie. Hugo kent Buro BRAND al zo lang, dat hij zich zo thuis voelt dat je je niet moet verbazen als hij languit bij ons op de bank even een hazenslaapje doet.

Lees meer expand_more

Mahana Tuimaka

mahana@burobrand.nl

Mahana is onze oprjochte Fries. In haar vrije tijd geniet ze ervan om andere vrouwen naar de grond te sleuren tijdens een potje Rugby. We hebben haar uitgelegd dat ze bij ons mocht komen werken als ze IMPACT zou maken. Wat moet lukken met haar technische achtergrond in Industrial Design Engineering en papers over het stimuleren van duurzaam gedrag. Ze ontwerpt creatieve sessies en trainingen en zet daarbij graag mensen visueel aan het werk. Samen met haar vriend Sebas (type vriendelijke Viking) is ze druk bezig met de opvoeding van haar 2 katten, Lomu & Mau ‘Tiki’ Tiki, vernoemd naar een beroemde rugby speler en een Polynesische god.

Lees meer expand_more

Micky Dirkzwager

micky@burobrand.nl

Micky is van alle markten thuis. Haar vader is theaterregisseur, haar moeder actrice en schrijfster, haar vriend vioolbouwer, en met deze creatieve omgeving is Micky ontpopt tot een vioolspelende, kinderboek illustrerende, wonderlijke illustratiemachine. Gelukkig denkt ze bij ons veel te leren, en is ook zij na haar stage bij ons blijven plakken. Micky geeft met haar tekeningen graag een vrolijke draai aan moeilijke of serieuze situaties en is altijd in voor een (getekend) geintje.

Lees meer expand_more

Meike Vis

meike@burobrand.nl

Meike is junior designer/illustrator bij Buro BRAND. Ze doe het heel goed op ons buro, we zijn erg tevreden met alles dat Meike maakt, maar ze komt uit Zoetermeer. Tijdens de lunch kunnen we nu niet meer zeggen dat we nooit in Zoetermeer zouden willen wonen. Op voorstellen om te gaan verhuizen gaat ze niet in. En dat betekent dan weer dat een definitief contract er helaas niet in zit. Naast creatieve dingen doen is ze ook dol op dieren en kijkt ze met veel plezier terug op haar stage bij de egel opvang.

Lees meer expand_more

Michiel Reijnders

michiel@burobrand.nl

Michiel is onze illustratie en animatiegoeroe en onze jongste vader. Helemaal trots op zijn dochter Lola die hij regelmatig in Star Wars gear hult! Geboren in Brabant maar treint elke dag vanuit Zutphen naar de Binckhorst. Met zijn illustratietalent maakt hij de praatplaten, animaties en ander moois voor onze klanten. In zijn vrije tijd is hij een zelfbenoemd filmnerd. Kaasplankjes zijn zijn lievelingseten, het liefst met een speciaalbiertje. Daarnaast gaat hij graag de natuur in met rugzak of tent.

Lees meer expand_more

Laut Rosenbaum

info@burobrand.nl

Laut (RosenbaumProductions) is als oud-kunstacademie docent op zoek naar concepten en hoe je die uitwerkt, en dan natuurlijk wel visueel. Laut is als geen ander op zoek naar jouw leer-motieven en laat je op allerlei verschillende wijzen kijken naar jouw uitdaging en zo kom je dan toch weer met wat heel anders thuis dan dat je dacht dat de bedoeling was. Laut kan je ook alles vragen over de Amerikaanse politiek (denk wel even goed na voordat je dat doet).

Lees meer expand_more

Ellen de Lange-Ros

ellen@burobrand.nl

Sinds ‘klimaat-drammer’ een sympathieke term geworden is, durf ik te zeggen dat Ellen onze ‘organisatie/marketing drammer’ is. Tot voor kort kon de baas in alle rust zijn commerciële en leidinggevende verantwoordelijkheden uit de weg gaan, maar nu wordt iedere onlogische aanpak opgemerkt, volgt dat drammen en is het gedaan met de rust.
Ellen is een fanatiek (want niets doet ze een beetje): cricket-kijker, Engeland liefhebber, tuin/boswerker en ze is altijd op zoek naar eigenaardige plekken om ervaring op te doen.

Lees meer expand_more

Visuele richting nodig?

Plan een gratis Visuele Verkenning in. Een gratis gesprek van 30 minuten waarin wij kijken naar de kansen die Visual Thinking biedt voor jou en jouw bedrijf.

Bel ons: 070 204 40 49

BRAND international ambassadors

Paddy Dhanda

paddy@burobrand.nl

Partner Buro BRAND UK, USA & Canada

Lees meer expand_more

Grant Wright

grant@burobrand.nl

Partner Buro BRAND UK, USA & Canada

Lees meer expand_more

Het meest verkochte boek op gebied van Zakelijk Tekenen

In 2017 kwam onze stoute droom uit. Na vele mensen op te leiden tot Visual Thinkers (zakelijk tekenaars), besloten we om mensen de kracht van Visual Thinking te laten ervaren en een impact te gaan creëren met hun eigen gemaakte tekeningen. Dat jaar brachten wij het boek ‘Visual Thinking, empowering people and organizations through visual collaboration’ uit, wat insloeg als een bom! Hierna volgden meer dan 10 vertalingen en brachten we nog vele andere boeken rondom visueel werken op de markt. Onze boeken horen daarbij bij de allerbest verkochte management boeken.