Buro BRAND

Wil je veel informatie op een speelse manier weergeven? Dan kun je een infographic laten maken. Infographics winnen de laatste jaren aan populariteit. De combinatie tussen illustratie en tekst zorgt voor een speelse twist aan je communicatie. Waarom worden infographics zo veel gebruikt? En door wie kun je een infographic laten maken? Je leest het in dit artikel.

Wat is een infographic?

Stel je voor: je hebt heel veel kennis in huis die je in een keer wilt delen met je doelgroep. Die informatie wil je overzichtelijk weergeven, zodat iedereen het meteen snapt. Dan is een infographic dé manier om de informatie te verspreiden.

Een infographic is een illustratie die met beelden, cijfers en woorden snel veel informatie geeft. Vaak gaat het om complexe informatie, die door het combineren van beeld en tekst makkelijker te begrijpen is. Bij een infographic is het beeld altijd het belangrijkste. Deze illustraties zijn te begrijpen zonder verdere toelichting. Daarom is dit een uitstekend middel om consumenten op een snelle manier te informeren over je product.

Infographic bureau

Een infographic bureau is gespecialiseerd in het maken van infographics. Dit vereist natuurlijk specifieke vaardigheden, zoals het samenbrengen van beeld en tekst. Teksten moeten voor een infographic “makkelijker” herschreven worden. Het is belangrijk dat de lezer in een oogopslag ziet waar het om gaat. Besteed het infographic laten maken daarom uit aan een infographic bedrijf met verstand van zaken!

Hoe gebruik je een infographic?

Wanneer gebruik je een infographic en voor welke informatie is dit geschikt? Infographics lenen zich goed voor het weergeven van allerlei data. Wat dacht je van de informatie uit dat ene rapport? Of de uitslagen van je klanttevredenheidsonderzoek? Laat een infographic maken en laat je verrassen.

Voordelen van een infographic laten maken

Het is niet gek dat infographics zo populair zijn, want het gebruik ervan heeft veel voordelen. Laten we samen ingaan op wat een infographic je kan brengen.

 • Combineer tekst met beeld
 • Uit onderzoek blijkt dat mensen dingen sneller onthouden als het uitgebeeld wordt. Gebruik die combinatie van beeld en tekst om de hersenen te prikkelen. 
 • Trek de aandacht
 • Een infographic trekt direct de aandacht. Je beeldt een hele lap tekst uit in een compacte infographic. Dat betekent dat jouw boodschap sneller te begrijpen is. Dus weg met die lange, saaie beleidsstukken en geef je geest wat inspiratie!
 • Delen op social media
 • Infographics doen het supergoed op social media. Social media zijn erg op beeld gericht en een infographic past hierbij. Jouw volgers delen de infographic eenvoudig op LinkedIn, Facebook, Instagram of zelfs Pinterest. 
 • Ruimte voor je huisstijl
 • Doordat je werkt met beeld is er veel ruimte voor je bedrijf. Zet je logo in een hoekje, gebruik de kleuren van je huisstijl, alles om te zorgen dat het duidelijk is dat deze infographic van jou komt.
 • Beeld is voor iedereen begrijpelijk
 • De wereld wordt steeds internationaler. Door infographics in te zetten maak je je informatie voor iedereen toegankelijk. Beelden zijn immers universeel en binnen een oogopslag te herkennen.

Voorbeelden van infographics

Er zijn verschillende soorten manieren om infographics in te zetten. We geven je een aantal voorbeelden:

 • Zet statistieken om in een infographic: Statistische infographics geven de uitslag van een onderzoek in één keer weer. Dat is vooral handig als je iets wilt beargumenteren of gewoon de resultaten van je onderzoek wilt laten zien. 
 • Geef de reis van je product weer in een geografische infographic: Maakt je product een reis om de wereld? Dan is het leuk om alle plekken en productiefases te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de reis van koffiebonen tot cappuccino.
 • Laat de ontwikkeling van je bedrijf zien met een infographic met tijdlijn: Viert je bedrijf een jubileum? Zet op een tijdlijn uit wat je allemaal hebt bereikt.
 • Zet je werkwijze uiteen in een infographic: Verdeel alles onder in duidelijke fases, zodat je klanten direct zien welke stappen ze gaan doorlopen. 
 • Vergelijk twee producten: Een vergelijkingsinfographic toont de specificaties van twee producten. Zo worden de verschillen en voordelen van verschillende diensten duidelijk.

Infographic laten maken voor jouw bedrijf?

Infographics hebben de toekomst. In een wereld waarin we steeds sneller informatie tot ons willen nemen, zijn infographics een handig hulpmiddel. Laat je infographic maken door een infographic bedrijf en start vandaag nog je aanvraag! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Zoek je een passende oplossing voor je team?

Of bel ons om te bespreken.