Buro BRAND

Met een strategische sessie creëer je als organisatie een strategie die door iedereen begrepen wordt én gezamenlijk gedragen en uitgevoerd wordt. Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen we samen de aanstaande verandering vormgeven? Hoe zorg ik voor draagvlak voor onze plannen of visie of missie of nieuwe bedrijfscultuur wens?

Strategische sessie met visuele werkvormen

De wereld waarin organisaties opereren verandert snel. Om bij te blijven moeten bedrijven, organisaties en teams snel meebewegen en zich aanpassen. Hiervoor zijn nieuwe methoden en vaardigheden nodig. Buro BRAND heeft hiervoor een aanpak waarbij je met behulp van visuele werkvormen (tekenen), stap voor stap en samen jouw aanpak of plan maakt. Op een wijze die zorgt voor draagkracht en vertrouwen van iedereen in de uitkomst. Gelijktijdig krijg je een communicatie middel om je plan verder te brengen.

Strategische sessie

Wij zijn gezamenlijk creatieve uitdagingen aangegaan en jullie hebben mij persoonlijk en de organisatie waarvoor ik werk enorm ondersteund. Erg waardevol!

Bjorn Hillebrandt Yuverta

Wist je dat je door Visual Thinking (visuele werkvormen) in te zetten je beter met elkaar communiceert en intenser samenwerkt? Dat je meer boven tafel haalt en put uit mensen hun expertise? En daarnaast ook weer hernieuwde energie, lol in je werk en je taak en skills krijgt?
In een visuele strategie workshop met Buro BRAND komen we samen tot het herijken danwel vernieuwen van jouw – strategie en pakken we cultuuruitdagingen, innovatieve projecten en andere complexe organisatorische vraagstukken aan. Tijdens onze visuele strategie workshops ervaar je de kracht van Visual Thinking en haal je meer uit jezelf en je collega’s, klanten en partners.

Wat is een visuele strategische sessie?

Een visuele strategie workshop is een bijeenkomst met een door ons opgesteld en met jou afgestemd programma. We maken gebruik van korte opdrachten en visuele werkvormen waarbij iedereen de ruimte heeft zijn of haar input in te brengen. Als eind resultaat heb je een samen gemaakte en gedragen beeld (tekening).

De voordelen van een visuele strategische sessie

Wil je je strategie neerzetten of herijken? Culturele uitdagingen aanpakken of innovatieve projecten en vraagstukken uitwerken? Elke verandervraag is uniek. Daarom maken en faciliteren wij programma’s op maat die aanzetten tot actie. Onze oplossingen zijn maatwerk, maar ze hebben altijd iets gemeen:

1. Visual thinking

Visueel denken en werken brengt sneller betere resultaten. Bovendien zit het in ons bloed, daarom gebruiken we altijd de kracht van beeld en tekenen.

2. Co-Creatie

Als je samen iets wil maken, moet je samen iets maken. Visueel werken geeft iedereen de gelegenheid mee te doen.

3. Aanzet tot interactie

Onze werkvormen nodigen alle deelnemers uit om actief mee te denken en te doen. Geen ruimte om onderuitgezakt in de hoek te zitten.

4. Kritische intake

Wij zoeken altijd naar de vraag achter de vraag. Een programma goed laten aansluiten is altijd een kwestie van kijken waar de pijnpunten liggen.

5. Energieke inspirerende workshops

Door de visuele hersenhelft in te activeren komt er ongekende energie vrij. We stimuleren de creativiteit en inspireren met de engergie van visueel werken.

Even overleggen?

Bel ons gewoon (vinden we altijd leuk) en we kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden van Visual Thinking!

Bel ons: 070 204 40 49

Hoe werkt een visuele strategische sessie?

Samen met jou ontwerpen we het programma van een visuele workshop. Wat is het hoogst haalbare doel wat je wilt bereiken? Waar willen we na afloop mee weggaan? Welke soort opdrachten halen het beste uit ons team?

We starten de workshop ontspannen en creatief met het leren van visuele skills, vervolgd door het maken van visuele opdrachten, individueel én samen. Dit creëert een open sfeer, deelnemers ervaren minder drempels en wederzijds begrip wordt vergroot. Met behulp van onze visuele werkvormen en methoden, brengen we aan het einde van de sessie de probleemstelling in beeld en ligt er een gedragen actieplan.

Als je benieuwd bent hoe zoiets in z’n werk gaat, lees dan deze casus over Astra Zeneca.

Wat mensen zeggen over onze visuele strategische sessies

Een profesioneel, creatief Buro waarbij het management ook een corporate omgeving waarin wij actief zijn goed begrijpt.

Reinier van Wakeren Waterland Investment Services

Wij zijn gezamenlijk creatieve uitdagingen aangegaan en jullie hebben mij persoonlijk en de organisatie waarvoor ik werk enorm ondersteund. Erg waardevol!

Bjorn Hillebrandt Yuverta

We zijn zelf aan het tekenen gegaan en daarmee aan het visualiseren om daarmee te komen tot de kern van onze processen. Het proces is er inhoudelijk beter door geworden en ook de uitlegbaarheid naar onze professionals.

Stephan Persoon Agium Finance & Control

Plan een visuele strategie workshop in met ons!

Heb je ook een vraagstuk dat je wilt aanpakken samen met jouw team of organisatie? Zoek je een op maat gemaakte oplossing?

Laten we samen een visuele strategie sessie ontwerpen die precies voldoet aan jouw ambities.
Laten we de wereld in BRAND zetten!

Vraag hieronder direct een offerte aan. Of plan een gesprek in waarin we de opties voor jouw organisatie verkennen.

Wil je ook samen met ons een visuele workshop organiseren?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Even overleggen?

Bel ons en we kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van een visuele strategie workshop.