Buro BRAND

Een visueel verslag is een krachtige manier om informatie te communiceren en te documenteren. Ze gebruiken tekeningen, iconen, typografie, diagrammen, grafieken en andere visuele elementen om informatie te presenteren in een duidelijke en begrijpelijke manier. Deze soort verslagen zijn ideaal voor het presenteren van complexe informatie en het communiceren van projectplannen.

Training Visueel Notuleren

Er zijn verschillende soorten visuele verslagen, zoals Visuele Notulen, PraatPlaten, infographics, data-visualisaties, process-flow diagrammen en wireframes. Visuele Notulen geven een getekende samenvatting van een bijeenkomst of evenement. PraatPlaten tonen een grote visual waarin verschillende informatielagen samen komen, om een overzichtsbeeld te tonen. Infographics gebruiken afbeeldingen en iconen om informatie te presenteren in een visueel aantrekkelijke manier. Data visualisatie gebruikt grafieken en diagrammen om trends en patroon in de gegevens te tonen. Process flow diagrams tonen de stappen in een proces of een workflow. Wireframes zijn een soort van schetsen die worden gebruikt bij het ontwerpen van websites en mobiele apps.

illustratie-huisstijl almere

Als je een visueel verslag wil laten maken is het belangrijk om een aantal dingen te overwegen. Ten eerste is het belangrijk om je doel en doelgroep te specificeren. Gaan mensen in alle rust zitten kijken terwijl jij ze er doorheen praat? Of krijgen ze de afbeelding te zien op een intranet pagina zonder al te veel context? Zit de doelgroep goed in de materie en kent die alle afkortingen? Of hebben zij toelichting nodig?
Afhankelijk hiervan kun je in het ontwerpproces de juiste keuzes maken.
Daarnaast is het verstandig alle inhoud goed boven water te hebben voordat je begint. Soms betekent dit dat er nog wat ontdekkerswerk te verichten is, in de vorm van sessies waarin alle informatie verzameld moet worden.

Het creëren van een visueel verslag is niet alleen over het maken van mooie afbeeldingen, maar ook over het presenteren van informatie op een manier die gemakkelijk te begrijpen is. Door het inschakelen van een professionele partij, die beschikt over de juiste tools, technieken, methodes en ervaring, kunt u een visueel verslag maken dat uw boodschap efficiënt en effectief overbrengt.

Een visueel verslag laten maken?

Heb je een vraagstuk, nieuwe strategie of bijeenkomst waar je graag een visueel verslag van laat maken? Vraag direct een offerte aan, of bel ons om even te overleggen.

Visueel verslag nodig?

Wil je ons inschakelen voor een visueel verslag bij jouw casus?

Even overleggen?

Bel ons gewoon, dan kijken we naar de kansen en mogelijkheden.