Buro BRAND

Een getekend verslag, ook wel een visuele notulen genoemd, is een getekende, visuele weergave van een bijeenkomst, project of proces. Dit wordt gemaakt met tekeningen, schetsen, afbeeldingen en andere visuele elementen. Een getekend verslag kun je gebruiken voor talloze verschillende doeleinden, zoals het communiceren van projectplannen, het documenteren van procesveranderingen of simpelweg het samenvatten van een bijeenkomst, evenement of keynote speech.

Visueel Notuleren: Willemien maakt een getekend verslag van de bijeenkomst.
Live bij uw bijeenkomst mee tekenen op het grote scherm?

Een getekend verslag kan worden gemaakt op verschillende manieren: digitaal of analoog. Een digitaal verslag wordt door een visueel notulist op een i-pad of ander teken-tablet. Het voordeel hiervan is dat de tekeningen via een beamer gedeeld kunnen worden en makkelijk achteraf te gebruiken zijn voor interne of externe communicatie. Een analoge variant wordt gemaakt op papier of foamboard. Het voordeel daarvan is dat de bezoekers van je evenement de tekening zien ontstaan tijdens gedurende de dag.
Soms werkt een visueel notulist in zijn eentje, soms werken er meerdere tekenaars aan één tekening.

Voordat je besluit een getekend verslag te laten maken is het goed om over een aantal dingen na te denken. Ten eerste is het belangrijk de uitvoerende partij op tijd te betrekken bij je plannen. Een visueel notulist heeft veel ervaring met de manier waarop een grafisch verslag het best in een dagprogramma past en is een waardevolle sparringspartner.
Vraag jezelf ook af wat de doelgroep is. Zijn dat de aanwezigen op je evenement of bijeenkomst, of juist de mensen die er niet bij waren? Tot slot is het goed om je af te vragen hoe je het eindresultaat wilt delen. Doe je dat via een e-mail? Of wil je het eindresultaat graag fysiek kunnen ophangen op de afdeling?

Een getekend verslag laten maken?

Heb je een evenement, sessie of andersoortige bijeenkomst waar je graag ons voor in wil schakelen? Vraag direct een offerte aan, of bel ons om even te overleggen.

Getekend verslag nodig?

Wil je ons inschakelen voor een getekend verslag bij jouw bijeenkomst?

Even overleggen?

Bel ons gewoon, dan kijken we naar de kansen en mogelijkheden.