Buro BRAND

Visueel notuleren tijdens jouw vergadering, workshop, event of congres? Dat doen we graag voor je.

Tijdens een bijeenkomst, evenement of sessie zoek je een visuele manier om vast te leggen wat er allemaal gebeurt. Het alternatief van de welbekende notulen, of de nagezonden mail. Met behulp van visuele notulen help je de deelnemers om met plezier en herinnering aan de gemaakt afspraken terug te kijken op de bijeenkomst. Visuele notulen echo-en nog lang na de bijeenkomst na!

De tekeningen zijn te gek en komen nu al terug in diverse presentaties. Helemaal leuk dus!

Lars Voorneman GMB

Wat is Visueel Notuleren?

Tijdens een bijeenkomst zijn verschillende sprekers aan het woord. Misschien zijn er kleine break-out rooms waarin sub-onderwerpen worden besproken. Er is een plenaire wrap-up. Een Visueel Notulist is iemand die ter plekke vastlegt wat er wordt besproken tijdens jouw event, brainstorm, congres, vergadering of workshop.

De voordelen van Visueel Notuleren

Buro BRAND heeft is al geen ander bekend met het maken van Visuele Notulen. Op locatie en bij virtuele bijeenkomsten. Hieronder vertellen we je graag wat de voordelen zijn van visuele notulen.

1. Visueel notuleren vergroot de betrokkenheid

Visuele notuleren vergroten de betrokkenheid

De hele dag zien deelnemers van jouw bijeenkomst een tekening tot stand komen. Dat lokt uit tot kijken. En tot reflectie. “Zeiden we dat echt? Dat moet dan misschien anders.” Op die manier houd je mensen een spiegel voor en vergroot je hun betrokkenheid bij het proces.

2. Visueel notuleren maakt concreet

Visuele notulen maken concreet

Mensen verschuilen zich graag achter woorden. Die zijn veilig en kunnen goed maskeren. Als iets getekend wordt, valt die laag weg. Dan wordt het concreet. Of wordt duidelijk dat het misschien een hoop lege hulzen zijn. Daardoor kom je snel tot verdieping.

3. Visuele Notulen versterken het proces

Visueel notuleren versterken het proces

Vraag tussendoor aan de Visueel Notulist om een aantal van haar tekeningen toe te lichten. Dat zet de boel op scherp en is perfect in te passen in een programma.

4. Visuele Notulen geven een tastbaar eindresultaat

Visuele notulen geven een tastbaar resultaat

Zodra je bijeenkomst is afgelopen heb je een tastbaar (of digitaal) eindresultaat in handen. Die kun je meteen delen met de deelnemers of tonen tijdens de borrel. Dit versterkt het saamhorigheidsgevoel en maakt concreet wat eigenlijk de opbrengsten van deze bijeenkomst zijn.

5. Visuele Notulen kunnen worden hergebruikt

Visuele notulen kunnen worden hergebruikt

De eindplaat kan in zijn geheel of in delen verspreid worden in nieuwsbrieven, gebruikt worden op websites of als ondersteuning worden gebruikt in het (jaar)verslag. Zo gaat waardevolle en leuke informatie niet verloren na de dag zelf.

6. Visuele Notulen zijn fun!

Visuele notulen zijn fun

Mensen herkennen zichzelf, hun uitspraak of portret op de tekening. Er worden foto’s gemaakt, en het verschijnt op social media. Een live verslag is vaak een mooi praatstuk voor tijdens de borrel!

Interesse of zelfs haast?

Vul dit korte formulier in en we kijken razendsnel naar onze beschikbaarheid en de opties.

  Toch liever direct bellen? Bel dan +31 70 204 40 49

  Waarom visueel notuleren?

  Visueel notuleren workshop voor jou!

  Zodra je een offerte bij ons aanvraagt, plannen wij iemand voor je in. Dan is de plek in ieder geval gereserveerd. Vervolgens voer je een korte intake met de tekenaar. Wat zijn je wensen? Wat is het programma?

  De visualizers van Buro BRAND werken in verschillende tekenstijlen. Aan de hand van de vraag, het event en de organisator kijken we naar de best passende visualisor. Het is desgewenst mogelijk om in jullie huisstijl thema te werken en op verschillende formaten en ondergronden. Als er live digitaal wordt getekend doen we dit op een iPad pro al dan niet verbonden met een scherm of beamer.

  Visueel Notuleren LEF innovationcenter
  Live bij uw bijeenkomst mee tekenen op het grote scherm?

  Aan het einde van de dag ontvang je jouw visuele notulen. Als we digitaal tekenen mailen we je het eindresultaat meteen door in pdf vorm. Indien gewenst kunnen we ook plaatjes los maken zodat je deze via allerlei media kan verspreiden.

  Door de grote groep aan senior Visueel Notulisten die bij Buro BRAND werken kunnen we erg snel schakelen en op korte termijn altijd wel een oplossing verzinnen voor jouw vraag.

  Voorbeelden van visueel notuleren

  Steeds meer organisaties gebruiken een visueel notulist of live-tekenaar bij hun bijeenkomst, brainstormsessie of evenement. In een intake laten we je graag voorbeelden zien van visuele notulen zien die we maakten voor organisaties en bedrijven.

  Zelf visueel notuleren leren?

  We helpen je graag met onze visueel notulisten om een succes te maken van jouw event, workshop of congres. Maar misschien hebben we je geïnspireerd om ook zelf aan de slag te gaan?

  Wil je in plaats van saaie standaard notulen (die toch eindigen in een lade) leren hoe je sprankelende visuele notulen maakt, waarin je de kernboodschap helder vangt? In onze training Visueel Notuleren leer je hoe je dat doet.

  Wat mensen zeggen over onze Visuele Notulen

  Fijn buro met betrokken en professionele medewerkers.

  Koen Perik CostReport

  Eerst goed luisteren en doen wat de klant wil om vervolgens mee te denken wat er mogelijk om tot slot heen en weer tot een mooie finetuning te komen. Kortom, een mooi proces van hoor en wederhoor.

  Maurice Visser Dalton Voorburg

  Tekenen heeft ons geholpen meer te durven en anders te denken.

  Jan Buitendijk

  Visueel Notulist inhuren

  Visueel Notulist nodig?

  Wil je ons inschakelen om visueel te notuleren op jouw bijeenkomst?

  Even overleggen?

  Bel ons gewoon, dan kijken we naar de kansen en mogelijkheden.