Buro BRAND
Kazerne Buro BRAND locatie

Voordelen van visual thinking

De Visual (Design) Thinking training is een combinatie van design thinking en visual thinking. Je leert creatieve visuele werkvormen. Die kun je inzetten in workshops, vergaderingen, projecten en Design Sprints en je kunt hiermee je eigen gepersonaliseerde werkvormen maken. In de training leer je werkvormen spelenderwijs kennen én ervaren aan de hand van een (of meer) fictieve casussen.

Op zoek naar meer impact?

Ben je op zoek naar meer impact en resultaat tijdens jouw sessies of brainstormsessies? Ben je op zoek naar nieuwe manieren om informatie op te halen, of tot ideeën te komen? Of heb je gehoord van Design Thinking, maar wil je dat op een visuele manier aanvliegen? Dan is deze training visual thinking geschikt.

Dit is een verdieping op de training Zakelijk Tekenen 1. Voor het volgen van de Visual (Design) Thinking training is de basistraining Zakelijk Tekenen 1 aanbevolen.

Training Visual Design Thinking

Visual thinking

Je ontdekt hoe een ontwerpproces in elkaar zit en hoe visueel werken hier aan bij kan dragen.

Visual thinking

Je ervaart een heleboel praktische en visuele werkvormen en weet wanneer je deze kan gebruiken.

Visual design thinking

Maak je eigen templates om informatie op te halen of te verzamelen.

Wat is visual design thinking?

Het Design Thinking Proces bestaat uit vijf fases: Empathize, Define, Ideate, Prototype, Test. Tijdens onze Visual (Design) Thinking workshop gaan we niet te diep in op de theorie van deze fases. We leren je verscheidene (visuele) werkvormen die je tijdens deze fases kunt gebruiken. Ook leer je hoe je visuals inzet in het Design Thinking proces.

Hoe gebruik je visual design thinking?

Na de training ben je in staat om workshops of (actieve) vergaderingen binnen jouw team/collega’s op een visuele manier in te vullen. Zo profiteren ook jouw collega’s of medewerkers van je opgedane kennis en krijgen jullie een aantal opstapjes om creatiever samen te werken.

Kennis van, of ervaring met de Design Thinking methodiek is niet vereist. Deze training is voor iedereen die met Design Thinking werkt. Ook is hij geschikt voor mensen die projectmatig werken of veel samenwerken. Denk aan: managers, verkopers, marketeers, trainers, communicatiespecialisten en HR medewerkers.

Visual Thinking training

Denken en communiceren met beeld

Visual thinking gaat over denken en communiceren met plaatjes en beeld. In je werk is dat ook toepasbaar en krachtig. Iedereen is geboren met het vermogen om te denken in beelden. Maar weinig mensen ontwikkelen dit verder wanneer ze ouder worden. Het helpt je om het volle potentieel van je hersenen te gebruiken en visuals te gebruiken om impact te maken.

Bedrijven omarmen nieuwe technieken, bijvoorbeeld Agile, Scrum, Lean start-up en Design Thinking om de onstuimige zakelijke wereld bij te houden. Al deze werkwijzen steunen op visuele technieken om samenwerking te stimuleren. Ze verhogen de snelheid en effectiviteit van een team bij samenwerking in een dynamische situatie. Mensen moeten de visuele vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om impact te kunnen maken in deze omgeving.

De training Visual Design Thinking combineert visueel werken met Design Thinking.

Met een ontwerpersmentaliteit een concreet probleem aanpakken!

Een getekende klok, zwart-wit

Deze training duurt van 9.00 tot 17.00, exclusief een huiswerkopdracht in de week voorafgaande aan de training (ca. 30 min). Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie & materialen
  • Wat is Visual Design Thinking?
  • Recap Zakelijk Tekenen en uitleg case van de dag.
  • Aanbod diverse werkvormen tijdens; Empathize, Define, Ideate, Prototype en Test fase
  • Presentatie van elkaars concepten
Een zwarte locatie-pin, getekend

De training wordt standaard gegeven in de inspirerende locatie van Buro BRAND in Den Haag, maar kan ook op locatie (nabij of in uw bedrijf) worden georganiseerd.

VIRTUEEL

Staat er in de agenda vermeld dat de training virtueel is, dan hosten we de training via Zoom. We zenden de materialen toe, zodat je deze training kunt volgen vanachter je eigen scherm

Drie poppetjes naast elkaar, glimlachend

De training vindt plaats vanaf 4 personen. De kosten zijn 795,- euro ex BTW p.p., inclusief materialen.

Training volgen met je team of organisatie?

Plan een gratis Visuele Verkenning in. Een gratis gesprek van 30 minuten waarin wij kijken naar de kansen die Visual Thinking biedt voor jou en jouw bedrijf.

Bel ons: 070 204 40 49

Trainingsdata Visual Design Thinking

Let op! Sommige trainingen worden virtueel gegeven

Geen passende datum voor jou (of je team)?

Of bel gewoon om de mogelijkheden te bespreken.

Visual thinking