Buro BRAND

Je had het misschien al gehoord, in de herfst van 2023 hebben wij een nieuw boek uitgebracht!

Visual Working: Build your business drawing skills for effective communication at work. We zijn er super blij mee en geloven dat dit boek nog dichter ligt bij de kern van ons bedrijf en waar wij in geloven.

Dat neemt niet weg dat mensen nog vragen hebben, want zoals iemand terecht een keer zei…: ‘Jullie hadden toch al meerdere boeken geschreven (en getekend)?’ Lees hieronder onze antwoorden op de meest veelvoorkomende vragen (en laat ons weten als jouw vraag er niet tussen staan)!

Wat inspireerde jullie om Visual Working te schrijven?

Onze missie ‘vanzelfsprekend met (zelfgetekend) beeld’ is nog niet bereikt! Het gebruiken van tekeningen, praatplaten, animaties en alles wat met beeld te maken heeft wordt al veel gewoner op de werkvloer. Maar er zijn ook nog zoveel mensen die denken: “Super gaaf, maar ik kan dat niet..” En wij willen zoveel mogelijk mensen het vertrouwen en inzicht geven tekenen voor iedereen is, ongeacht je ervaring en werkcontext. En wat je hierbij gaat helpen is vooral door te oefenen met tekenvaardigheden, en weten wat past bij jouw werk of doel. We willen mensen leren hoe ze tekeningen kunnen inzetten in hun (dagelijks) werk en iedereen laten beseffen dat tekenen als communicatie- of samenwerkmiddel (tekenen is geen doel) soms de betere keuze is dan (alleen maar) praten of schrijven.

Voor wie is Visual Working bedoeld?

Dit boek is voor onderwijzers, coaches en begeleiders die merken dat je niet alles kunt uitleggen en ophalen in tekst en woorden. Dit boek is voor visueel denkers die op zoek zijn naar potentiële toepassingsmogelijkheden op de werkvloer. Dit is boek is voor zij die de aandacht van hun publiek willen vasthouden tijdens een presentatie, en anderen willen aanzetten tot actie. Dit boek is voor mensen die een grote transitie of verschuiving binnen hun werk, hun vakgebied of de maatschappij verwachten, en handvatten zoeken om op een andere manier te communiceren en op een visuele manier te samenwerken.

Uiteindelijk is dit boek voor iedereen die vertrouwen wil krijgen in zijn of haar tekenkunsten, creativiteit en visuele vaardigheden. Zodat niks je meer tegenhoudt om Visual Thinking te gebruiken in je werk. En om dit te bereiken is VISUAL WORKING een heel praktisch boek, namelijk een werkboek, waarin we ruimte vrij hebben gelaten voor jou om er zelf in te tekenen. Het is daarnaast een perfecte aanvulling op de trainingen Zakelijk Tekenen 1 en Zakelijk Tekenen 2. Of je deze nu live bij ons volgt of dat je de video e-learnings doet.

Hoe kan ik de skills uit Visual Working toepassen in mijn werk?

Na het lezen en voltekenen van VISUAL WORKING kun je op jouw manier communiceren met zelfgemaakte plaatjes. Je hoeft niet langer op Google op zoek naar beelden van anderen die heel algemeen zijn of niet precies passen bij het verhaal dat jij wil overbrengen, want je kan ze nu zelf maken! Daarnaast heb je nu kennis van de verschillende toepassingsmogelijkheden van Visual Thinking in een Zakelijke context. We introduceren Buro BRAND’s Five Visual Thinking Types©, waar je meer leert over visuele toepassingen, zoals bijvoorbeeld: het maken van visuele notulen, het maken van visuele templates om bijvoorbeeld input op te halen uit een groep, en het gebruiken van metaforen en beeldspraak voor het maken van een pakkende en meeslepende presentatie. Ontdek zelf welke vorm van visueel werken past bij jou en jouw werk!

Wat is het verschil met het Visual Thinking en Visual Doing boek?

Dit boek start allemaal bij de basis van het kunnen én durven tekenen. Zie het als het leren van een nieuwe taal: je kan er wel over lezen, maar alleen door het echt te doen en oefenen krijg je de visuele taal onder de knie. En dat is precies wat we in Visual Working gaan doen, het daadwerkelijk oefenen.

Het Visual Thinking boek vertelt ook wat over de basis van het zakelijk tekenen, net als Visual Working. Daarnaast vertelt het meer over verschillende visuele samenwerkingstechnieken en methoden, passend binnen een aantal zakelijke settings. Dit zijn deels al bestaande en bekende technieken in een ‘visueel jasje’ en worden veel gebruikt door onder andere de PwC consultants die essentiële input hebben gegeven voor dit boek.

Het Visual Doing boek geeft echt een verdieping voor degenen die al wat kunnen op het gebied van visueel communiceren. Daarbij wordt er gefocust op het proces en de totstandkoming van (zelfgetekende) beelden. Het gedachteproces, keuzes maken en natuurlijk veel beeldinspiratie binnen bepaalde thema’s. Daarnaast geeft het meer inspiratie en werkvormen hoe je het in je dagelijks werk kan toepassen; individueel, met je team of als bedrijf.

Hoe is Visual Working tot stand gekomen?

Dit boek is ontstaan als aanvulling op de nieuwe online trainingen van Zakelijk Tekenen 1 en Zakelijk Tekenen 2. Toen we deze trainingen opnamen, werden we helemaal geïnspireerd door de mogelijkheden van wat we daarvoor hadden bedacht! Toen is het balletje gaan rollen en startte Willemien samen met onder andere Mahana en Georgette in de lente van 2023 met het samenstellen van de content voor het boek. We hebben bij Buro BRAND zowel tekenaars als ontwerpers werken, dus daarna hebben onder andere Lieveke en Laurelien de ideeën in een mooie vorm gegoten en zie hier het eindresultaat!

Ik ben benieuwd hoe jullie de opdrachten zouden invullen!

En dit willen we zeker met jullie delen. Imiteren is een zeer goeie manier om iets te leren, dus wij geven graag wat goede voorbeelden en wij vinden het ook altijd ontzettend leuk om te zien hoe jullie het hebben aangepakt. Hou onze socials (Instagram en LinkedIn) in de gaten omdat we hier het komende jaar af en toe praktijkvoorbeelden en pagina’s uit het boek zullen delen die zijn ingevuld door Willemien of een van onze collega’s.

Klinkt goed. Waar kan ik het boek bestellen?

Bij onze uitgever BIS Publishers, bij Bol.com of je lokale (grotere) boekhandel kan je het boek kopen! Je kunt ook altijd even bij ons langskomen op ons kantoor in Den Haag om het boek even door te bladeren of te kletsen met een van onze visual consultants.

Ben je benieuwd hoe Visual Thinking jou kan helpen? Ben je geïnspireerd geraakt door Buro BRAND’s Five Visual Thinking Types© en wil je er meer over leren? Wil je een grote oplage aan boeken bestellen? Of heb je een andere vraag voor me? Stuur een mailtje naar info@burobrand.nl of kom eens langs voor een kop koffie.

Door Mahana Tuimaka