Buro BRAND
14 november 2019

Lief Dagboek,

Vandaag was de oplevering van het strategisch 5 jaren plan voor een klant z’n transitiedoelstellingen. En ik zou tevreden moeten zijn, want mijn team heeft het project afgerond en het rapport is ingeleverd. Ik heb samen met Jack het voorstel gepresenteerd aan de klant, we zijn het hele rapport doorgelopen, en de klant vond het wel oké. Maar toch… het voelde een beetje onaf? Ik denk dat inhoudelijk ons plan ontzettend sterk was, maar tegelijk voelt het af en toe ook alsof dat niet echt naar voren komt.

Soms (heel soms) heb ik het gevoel dat we op kantoor niet alles geven om alles uit onze projecten te halen. En we ‘genoegen’ nemen met een rapport, dat echt superoninspirerend is! Want wat we hebben bedacht is ontzettend goed, maar je merkt het eigenlijk niet, en de lauwe reactie van de klant versterkt dat gevoel ook weer, want die was een beetje underwelmed. Ik vroeg Jack er nog naar, maar toen kreeg ik de reactie: “Maar zo leveren we het altijd aan.”

Zucht…. het voelt alsof er een suffe grijze mist over het kantoor hangt.

11 december

Kerst is vroeg dit jaar! We waren in gesprek met een nieuwe klant, en werden geïntroduceerd aan de externe partij met wie we gingen samenwerken. Zij gaan zich ontfermen over het communicatieonderdeel van het project. Jack en ik hadden een overleg met de externe partij staan en we begonnen met onze initiële ideeën te vertellen aan elkaar.

Wij hadden alvast een aantal punten op papier gezet, maar die partij had een aantal “praatplaten” meegenomen, social media beelden en speelse illustraties die ze in het verleden bij vergelijkbare projecten hadden gemaakt. En ik had ineens het gevoel dat die grijze saaie mist die de afgelopen projecten voor m’n ogen was gaan hangen, oploste!

En ik keek naar Jack, en ik zag bij hem ook het enthousiasme oplaaien! Ineens was het alsof ik wist wat ik miste, en in m’n hoofd was het idee van deze praatplaten volop gaan flirten met onze concepten voor het strategisch rapport. Ik kijk ontzettend uit naar de samenwerking met deze visuele partij en ik hoop dat ik een beetje kan meesnoepen van hun kennis en creativiteit!

1 januari

Oke, een beetje cliché, maar ik heb een aantal goede voornemens voor het nieuwe jaar opgesteld. Ik denk dat waar ik nu sta, op gebied van tekenen en creativiteit, ik nog veel kan leren. Maar ik heb gewoon zo sterk het gevoel dat dit het pad is dat ik moet volgen.

Voornemen 1: Me verdiepen in Visual Thinking. Dit voornemen is al goed begonnen, ik heb namelijk mezelf met de kerst getrakteerd op een aantal creatieve en visuele boeken om te zien wat er mogelijk is qua zelf visuals inzetten in zakelijke context.

Voornemen 2: Vanaf nu in elk rapport wat ik aflever, minimaal 1 visual bijleveren om de inhoud van het rapport te versterken.

Voornemen 3: Leren hoe ik sterke illustraties en praatplaten zelf kan gaan uitwerken. 

11 januari

Ik ben begonnen aan mijn lijstje van voornemens, ik heb zo snel als dat kon een training gevolgd voor Zakelijk Tekenen en ben aan het oefenen om bij alle documenten die ik aanlever, een aantal kleine illustraties toe te voegen om het document sterker te maken. Ik merk ook dat ik de grijze mist voor m’n collega’s ogen aan het weg blazen ben. Het enthousiasme wat ik merk bij m’n team en bij m’n klanten motiveert me alleen nog maar meer om sterker te worden in dit visuele werken! Ik krijg veel complimenten over m’n illustraties. Ik oefen dan ook enorm veel, iedere dag probeer ik minimaal een half uur te tekenen.

Omdat ik me nog wel een beetje onzeker voel over mijn tekenvaardigheden blijf ik voor nu vooral nog kleine illustraties maken, maar ik hoop dat ik op een gegeven moment hele praatplaten kan gaan ontwikkelen. Het externe communicatiebedrijf heeft me ontzettend veel tips en tricks gegeven bij het netjes maken van deze illustraties, zodat ik die ook makkelijk kan delen in presentaties en online. En ik heb een aantal trainingen op de agenda staan om helemaal van scratch tot de finish denderende platen te maken!

28 april

Lief dagboek, het is een tijdje geleden dat ik voor het laatst met je heb gesproken. Ik ben zo druk geweest met niet alleen het volgen van visuele communicatie en tekentrainingen, maar ik ben ook bezig met het standaardiseren van het ontwikkelen van praatplaten en illustraties binnen het bedrijf! Het is nog een beetje aan de ruwe kant, maar we zijn voor onszelf een visuele handleiding gaan maken voor het maken van illustraties en praatplaten bij onze projecten.

Nadat ik mijn eerste project had aangeleverd met bijbehorende praatplaat en illustraties, was de klant zo enthousiast! Ze hebben ons meteen gevraagd voor een vervolgproject en daardoor zijn de andere teams ook overstag gegaan.

Werk is ineens een prachtig en inspirerend broeinest geworden! Die grijze mist is opgeklaard en heeft plaatsgemaakt voor een creatieve regenboog! Werken is ineens zoveel creatiever, inspirerender en motiverender: ik leef weer helemaal voor m’n werk!

Liefs,

Een Visual Designer


Ben jij ook een Visual Designer?

Herken je jezelf in dit dagboek?

Wil je graag op zoek naar meer schoonheid?
Wil je visuals gebruiken om mensen te helpen hun verhaal te vertellen, op een professionele en boeiende manier?

Daar kunnen wij je bij helpen, met het speciale Visual Designer trainingspad.


Beschikbaar vanaf medio 2021!

Door Georgette Pars