Buro BRAND
Zakelijk tekenen in powerpoint en word

Waarom Zakelijk Tekenen in Powerpoint en Word?

Wat veel mensen niet weten, is dat de programma’s waarin ze dagelijks werken (zoals Powerpoint en Word) geweldige mogelijkheden bieden voor Zakelijk Tekenen. Je kunt eenvoudig je eigen iconen en tekeningen toevoegen, tijdens presentaties feedback noteren, in een overleg met een klant uittekenen wat je ideeën zijn, en nog veel meer.

In de training ‘Zakelijk Tekenen in Powerpoint en Word’ leer je de tekentools van deze programma’s gebruiken in je eigen dagelijks werk.

Zakelijk tekenen in Powerpoint en Word Microsoft Office

Voor wie?

Deze training is geschikt voor:

 • Iedereen die regelmatig overlegt of afstemt met collega’s of klanten. Dus niet alleen voor mensen die presenteren, maar voor iedereen die werkt met Microsoft Office.
 • Je moet Zakelijk Tekenen 1 hebben gevolgd, omdat we in deze training niet ingaan op de basis van tekenen, maar je leert hoe je kunt tekenen in Powerpoint en Word.

Wat moet je qua techniek hebben?

 • Je hebt ervaring met Powerpoint, Word of Excel. Let op: deze manier van tekenen werkt niet in programma’s als Keynote, Pages of Numbers van Apple. Wel kun je op je Apple computer werken met Microsoft Office ( als je dat hebt aangeschaft).
 • Je beschikt voor je werk over een Wacom tablet (die is al te koop vanaf €40), of een touchscreen laptop, of een 2-in-1 laptop of tablet met een stylus of pen waarmee je op het scherm kunt tekenen. Geschikte merken touchscreens zijn bijvoorbeeld Lenovo, Acer, Samsung, HP, Microsoft Surface, etc.
 • Tekenen met de muis raden we niet aan. In dit artikel over digitaal tekenen vertellen we je wat goede alternatieven zijn voor tekenen met de muis.
 • Heb je een iPad met Apple Pencil, dan kun je ook de uitgebreidere training ‘Zakelijk Tekenen op je tablet‘ volgen.

Dit is een aanvulling op de training Zakelijk Tekenen 1. Voor het volgen van deze training is de basistraining Zakelijk Tekenen 1 aanbevolen.

Zakelijk tekenen in Powerpoint en Microsoft Office

Wat leer je tijdens de training?

Een getekend gloeilampje, zwart-wit.

Je leert hoe je in Powerpoint of Word kunt tekenen over of naast een bestaand plaatje. Tijdens de training laten we je allerlei manier zien hoe je dit handig gebruikt in je eigen dagelijkse werk.

Een getekend gloeilampje, zwart-wit.

Je tekent even op of over een slide van een opdrachtgever, bijvoorbeeld bij een intake of afstemming. Het is dus niet alleen toepasbaar in eindpresentaties. Je kunt even checken bij je gespreksgenoot ‘begrijp ik je goed’?

Een getekend gloeilampje, zwart-wit.

Informatie ophalen tijdens een sessie. Je leert hoe je een whiteboard-achtige slide maakt, waarop je snel de antwoorden van deelnemers aan de sessie opschrijft of tekent, in de eigen presentatie.

Een getekend gloeilampje, zwart-wit.

Je kunt bijvoorbeeld acties vastleggen op de laatste slide van een presentatie. Als je de presentatie achteraf toestuurt, staat alle input uit het overleg zelf er al direct in.

Zakelijk tekenen in Powerpoint en Microsoft Office

Een getekende klok, zwart-wit

Deze training duurt 2 uur en kan zowel in de ochtend als in de middag gevolgd worden. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Introductie & geschikte programma’s.
 • Werken met de tekentools van Microsoft Office.
 • Je favoriete pennen kiezen en instellen.
 • Oefenen met het digitaal tekenen van iconen. Online iconen vinden, je eigen iconen digitaal tekenen, gecombineerde digitale iconen maken.
 • Starten met je eigen iconen-bibliotheek.
 • Tekeningen aanpassen en kopiëren naar andere bestanden.
Een zwarte locatie-pin, getekend

De training wordt standaard gegeven in de inspirerende locatie van Buro BRAND in Den Haag, maar kan ook op locatie (nabij of in jouw organisatie) worden georganiseerd.

Staat er in de agenda vermeld dat de training virtueel is, dan hosten we de training via Zoom. We zenden de materialen toe, zodat je deze training kunt volgen vanachter je eigen scherm

Drie poppetjes naast elkaar, glimlachend

De training vindt plaats vanaf 6 personen. De kosten zijn 195,- Euro ex BTW p.p.

Trainingsdata ‘Zakelijk Tekenen in Powerpoint en Word

Geen passende datum voor jou (of je team)?

Of bel gewoon om de mogelijkheden te bespreken.