Buro BRAND

De vorige keer keken we terug op het afgelopen jaar met al haar hectiek en gekheid. Maar nu 2021 langzaamaan op stoom begint te komen richten we onze blik vooruit. Naar alle kansen en mogelijkheden.

Dat betekent: voornemens! Voornemens om van dit jaar een te gek visueel en creatief jaar te maken!

Wil je iets starten, ergens mee stoppen, iets bereiken of gewoon doen? Wij zijn dan wel geen (officiële) experts op gebied van feestdagenkilo’s eraf krijgen, minder telefoongebruik of meer yoga beoefenen. Maar wel op het gebied van visuele voornemens!

In dit blog delen wij een aantal van onze eigen visuele voornemens om dit jaar creatiever en visueler te worden. Misschien heb je er al een aantal voorbij zien komen op onze Instagram of Facebook, waar we ook leuke en grappige reacties met visuele voornemens van anderen kregen!

Met de onderstaande voornemens willen we jou inspireren om jezelf ook een Visueel Voornemen eh, voor te nemen. Moge je daarmee een visueler, creatiever en vooral ook leuker 2021 creëren!

 

Voornemen: Elke dag een doodle

Ze zeggen dat het 21 dagen kost om een nieuwe gewoonte eigen te maken. Wij zeggen dan, ga doodelen! Doodelen is goed voor je hersenen, tal aan onderzoek toont aan dat doodelen je helpt te focussen, beter informatie in je op te nemen, je creativiteit op te gang brengen, en te ontspannen. Naast dat je met iets leuks bezig bent, train je dus ook je hersenen!

Mocht je moeite hebben met ‘bedenken’ wat je gaat doodlen, er zijn veel challenges op social media die je elke dag een onderwerp geven! Een challenge waar wij graag aan meedoen is de Inktober challenge! Of kijk eens naar de doodle challenge!

 

Voornemen: Teken je boodschappenlijstje

Wil je meer tekenen, maar weet je niet wat? Wij wel: Teken je boodschappenlijstje!

Het tekenen van je boodschappenlijstje is een leuke manier om wat nieuwe vormen en iconen te oefenen (want zeg nou zelf, heb jij ooit eerder een broccoli-asperge of boerenkool getekend?). Een boodschappenlijstje is iets want de meesten van ons regelmatig schrijven, en is het perfecte onderwerp om mee te oefenen! En onderzoek heeft aangetoond dat door woorden en objecten te visualiseren in je hoofd, je ze beter kunt onthouden. Deze leuke TED talk gaat daar verder op in! Laten we vanaf nu ons boodschappenlijstje visualiseren (op papier en in ons hoofd) zodat we nooit weer in de winkel staan met een blackout!

Voornemen: Teken een kaartje

Bij Buro BRAND maken we als iemand nieuw is, weggaat of jarig is een feestflip,  en tegenwoordig doen we een ‘tekenbom’ waarbij we allemaal tegelijk op iemand’s verjaardag een tekening sturen naar de jarige jet/job! Zo vieren we (ook virtueel) toch nog op een feestelijke manier iemand’s verjaardag! Wanneer er in je omgeving verjaardagen zijn, toffe mijlpalen van vrienden, collega’s of gezinsleden is het superleuk om hen visueel te feliciteren! Tekenen wordt nog leuker wanneer je het doet voor een ander. Dus teken dit jaar eens een kaartje voor een speciaal persoon!

 

Voornemen: Scrummen (in het huishouden)

Notitieboekjes vol, post-its overal, lijstjes aan de muur, zoveel te doen en zoveel om niet te vergeten! Maar hoe blijven we effectief met al die takenlijstjes?

Misschien ben je wel bekend met Scrummen (sorry mede-rugby fans, niet die scrum), Kanban boards of backlogs? Probeer eens te scrummen en je takenlijstjes als TO DO bord op te maken, met de fases TO DO, DOING en DONE, op een groot kartonnen bord of flip! Door een TO DO bord op groter formaat te maken en visueel in te steken heb je in 1 keer veel meer inzicht én overzicht!

Heb je geen duidelijke to do’s op je werk? Probeer dan eens te scrummen in het huishouden! Taken voor jezelf, partners, kinderen, huisgenoten, to do’tjes in het huishouden lenen zich hier super goed voor!

 

Boeken in de foto: Visual Doing Workbook van Willemien Brand van Buro BRAND & Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg

Voornemen: Tutorials kijken/lezen/volgen

Met het thuiswerken is er een trend aan het groeien, namelijk het volgen van online trainingen en tutorials! Youtube was al een onuitputtelijke bron voor tutorials, het internet en Instagram voor inspiratie en tips en er zijn tal boeken op de markt voor het aanleren of verbeteren van je skills, of het ontdekken van iets nieuws!

Heb jij iets wat je dit jaar wilt leren (op visueel vlak)? Wij geven tegenwoordig alle trainingen ook virtueel, dus kijk ook eens naar onze trainingen , of onze online modules!

 

Voornemen: Geen beeldschermen 1 avond per week 

Al onze vorige visuele voornemens richten zich op manieren om meer creatieve en visuele spinsels te maken. Maar voordat jouw creatieve geest daarvoor klaar is, is het ook handig om eerst ruimte te maken in jouw hoofd en week. Vaak hebben we grote voornemens om nieuwe dingen of gewoontes op te pakken, maar is er in ons hectische leven en drukke hoofd nog geen ruimte daarvoor.

Vandaar is één van onze visuele voornemens dan ook, minimaal 1 avond per week geen beeldscherm. Geen telefoon, tv, laptop, IPad etc. Dit werkt rustgevend en maakt ruimte in je hoofd voor nieuwe inspiratie en ideeën. Boek deze schermloze avond om te tekenen, te lezen en nieuwe voornemens op te pakken!

 

Voornemen: Teken whatsapp icoontjes na!

In onze trainingen pleiten wij altijd voor het maken van je eigen iconen bibliotheek. Een verzameling van iconen die je hebt geleerd tijdens de trainingen, iconen die naar boven zijn gekomen in je werk, of misschien iconen die je tekenkwam of zag bij anderen. Een goeie manier om deze verder uit te breiden en nieuwe iconen te oefenen is door Whatsapp emoticons na te tekenen! Dit is de laatste in onze visuele voornemens reeks!

Whatsapp bevat een gigantische lijst met iconen die bij (bijna) alle mensen bekend zijn, die mensen dagelijks gebruiken en die een goede aanvulling zouden kunnen zijn voor jouw iconenbibliotheek! Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

 

En nu jij!

Na deze golf van inspiratie en ideeën over visuele voornemens van dit jaar zijn wij natuurlijk benieuwd:

wat wil jij uit je creatieve zelf halen dit jaar en wat ga je doen om dat te bereiken?

 

Het lijkt ons super leuk als je via onze socials jouw Visuele Voornemen met ons deelt.

Dus ga naar onze Instagram, Facebook of LinkedIn en stuur ons een berichtje (een mailtje sturen mag natuurlijk ook gewoon)!

Door Mahana Tuimaka