Buro BRAND

Mijn naam is Scott Drabbe en inmiddels heb ik, met een grote glimlach, afgelopen weekend mijn diploma van de Master Organisational Change en Consulting in ontvangst mogen nemen. In deze blog neem ik jullie mee in mijn afstudeer proces en de mogelijkheden die Buro BRAND mij heeft gegeven gedurende deze periode.

Een zoekende start

Mijn afstudeer traject begon ongeveer een jaar geleden. Vrij snel had ik door dat ik tijdens mijn afstuderen iets wilde doen met mijn creatieve kant, die ik de laatste jaren minder heb ingezet. Al snel kwam ik bij Buro BRAND terecht en ben ik met open armen ontvangen binnen het bedrijf. Ondanks het warme welkom, kende ik wat problemen bij de start van mijn onderzoeksproces. Ik wilde me richten op tekenen binnen management, maar liep hier tegen een aantal zaken aan. Vragen schoten door mijn hoofd als “Hoe kan ik een scriptie schrijven over tekenen met de gebrekkige bestaand literatuur over het onderwerp?” en “Waar moet ik starten?”.

Het veld in

Na de zoekende start, begon voor mij het meest interessante onderdeel van mijn onderzoek; het interviewen van de respondenten. Door tekenaars te interviewen heb ik veel bijgeleerd over het tekenproces zelf. Hiernaast ben ik, met dank aan het netwerk van Buro BRAND, bij veel verschillende bedrijven langst geweest en ben ik geïnspireerd door de interessante gesprekken die ik heb gevoerd met verschillende managers. Wat mij hier opviel is de openhartigheid en de wil van de respondenten om mij verder te helpen. De les die ik hier heb geleerd is; schrik niet af van de (hoge) functie, maar blijf jezelf en je zult zien dat mensen je graag verder willen helpen.

Een inspirerende omgeving

Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik de mogelijkheid gehad om te werken op het creatieve en inspirerende kantoor van Buro BRAND, waar ik was omgeven door creatieve en artistieke mensen. Waar veel andere studenten hun scriptie hebben geschreven bij consultancy kantoren of grote multinationals, denk ik dat juist de werkomgeving die ik heb ervaren mij veel heeft bijgebracht. Ik ben er van overtuigd dat de creatieve mindset en open manier van denken van waarde kunnen zijn in mijn verdere loopbaan om oplossend gericht te denken. Dit heb ik verder kunnen ontwikkelen door de tekentrainingen die ik heb gevolgd op kantoor.

Beloning

Uiteindelijk kan ik terug kijken op een erg leerzaam proces en heb ik een mooie scriptie neergezet met als titel; “De Manager als Tekenaar’. Waarbij als hoofdbevinding naar voren komt hoe tekenen kan worden ingezet in processen van sensemaking (inzicht krijgen in de context van de organisatie) en sensegiving (het overbrengen/overtuigen van informatie naar anderen toe).


Ik was trots en blij om te horen dat mijn scriptie erg goed is ontvangen op de Erasmus Universiteit. Door de vernieuwende verstrekte inzichten die het tekenen combineert en de toepassing hiervan binnen de management context, is mijn scriptie beoordeeld met een mooie 8,5 en ben ik Cum Laude afgestudeerd!

Dankbaar

Ik ben erg dankbaar voor de mogelijkheden die Buro BRAND mij heeft aangeboden en de begeleiding van Georgette in het bijzonder. Tevens ben ik dankbaar voor de goede begeleiding die ik heb gekregen vanuit de universiteit.

Mocht je nog vragen hebben over mijn onderzoek of deze willen inzien, neem dan gerust contact met me op via mail of Linkedin.

Door Hester Naaktgeboren