Buro BRAND

Je moet roeien met de riemen die je hebt, maar tekenen met de muis is soms écht een crime. Je hebt weinig controle en uitvloeiende lijnen waardoor je visuals er al snel uitzien als een kindertekening (ja, ook bij ons). We geloven 100% dat ALS je tekent;

Daarom laten we je wat alternatieven zien om jouw digitale tekening nét wat lekkerder te maken. Zie hier onze tips voor vervanging voor tekenen met de muis:


1. Een wacom tablet (vervanging voor tekenen met de muis)

Het vergt wel wat van je HAND-OOG coördinatie, maar na even wennen wil je niet meer zonder. Want tekenen met de muis is zelfs voor ons, en wij tekenen een boel!, héél uitdagend 🙂

Dit, of een soortgelijk, tablet sluit je aan op je computer en je kunt hem naast je muis, of ter vervanging van je muis, gebruiken. Daarnaast wordt er ook gezegd dat afwisseling beter is (muis en tablet) om een muisarm te voorkomen.

WAAR KUN JE DAN TEKENEN?
  • Op elk online whiteboard;
  • In je pptx presentatie tijdens presentatie-modus (is een ingebouwde tool, welke al 9 jaar beschikbaar is bij microsoft powerpoint);


  • In WEBex en ZOOM kun je bij ‘share screen’, in de functie ANNOTATE, tekenen óver je pptx presentatie;


  • In WEBex en ZOOM kun je, in de functie ANNOTATE, eigenlijk over àlles wat als scherm gedeeld wordt heen tekenen;
  • Op online collaboration platforms als JAMBOARD, MIRO of MURAL;
  • En uiteraard in tekenprogramma’s op je computer (zoals MSpaint of Paintbrush).
WELKE MOET IK HEBBEN?

TIP; neem niet de grootste, maar blijf ongeveer bij A5 formaat. Zo hoef je minder grote armbewegingen te maken.

Dit Wacom tablet is de eenvoudigste en heb je al voor circa €45, maar kijk vooral zelf welke jouw voorkeur heeft.


2. Tablet met pen

Als je al een IPAD hebt, of een andere tablet of touchscreen mét pen, dan is deze ook goed te gebruiken.
Je kunt met je tablet extra inloggen bij online meetings en daarbij je pen gebruiken om mee te tekenen.

WAAR KUN JE DAN TEKENEN?

Er zijn verschillende apps om in te tekenen, maar onze favorites zijn echt Adobe fresco of Procreate. En Miro heeft bijvoorbeeld ook een app voor op je iPad, waarmee je een stuk makkelijker tekent!

Experimenteer en leer

Juist nu we op afstand werken en communicatie een uitdaging kan zijn is visueel werken een uitkomst. Probeer af en toe eens iets nieuws uit zodat je jouw thuiswerk situatie nog leuker en effectiever maakt. En omdat we super eager zijn om te experimenteren zijn we super benieuwd naar jullie tips en ervaringen :)!

Tip!

Benieuwd naar een training om je digitaal en visueel beter te kunnen uiten? Kijk dan of Zakelijk Tekenen op de Ipad iets voor je is.

Mocht je op zoek zijn naar verdieping in dit onderwerp, of gewoon naar een creatieve workshop of wil je een visuele training ervaren? Neem contact met ons op!

Kunnen wij een illustratie voor je maken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Nog niet helemaal zeker?

Bel ons en we kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden en toepassingen van illustratie!

In dit artikel zijn affiliate links opgenomen. Mocht je als bezoekers iets aanschaffen via deze links, dan ontvangen wij daar een klein bedrag voor. Je betaalt hiervoor niks extra’s voor je product, en tegelijk helpt het ons een klein beetje.

Door Willemien Brand