Buro BRAND
Alle tekeningen in deze blog zijn gemaakt door Meike

Zoek je een grafische-, ontwerp-stage of onderzoekstage?

We hebben bij Buro BRAND veel variatie qua werk, denk aan het maken van illustraties, grafisch design en animaties, maar ook aan trainingen, workshops en communicatietrajecten. Daarom zijn we ook altijd op zoek naar stagiaires met verschillende achtergronden. In het verleden hebben we studenten gehad van o.a. de volgende opleidingen: Grafische Vormgeving, Illustratie, Communicatie and Multimedia Design, Industrieel Ontwerpen en Communication Design. Of je nou een opleiding doet bij het grafisch lyceum, haagse hogeschool, of een technische universiteit? Voor iedereen bedenken we samen een passend stagetraject, en kijken we welke kennis jij meebrengt vanuit jouw opleiding en wat je zoal wilt leren.

Sinds de oprichting van Buro BRAND hebben we al veel stagiaires als collegas gehad in het team, en een paar van onze stagiaires zijn daarna ook blijven hangen na het afronden van hun stage of afstudeeropdracht.

In plaats van dat wij nu uitgebreid vertellen over wat je zoals kunt doen bij een stage bij Buro BRAND, geven we graag het woord aan één van onze huidige stagiaires: Meike!

Hi Meike, jij doet een stage voor je opleiding ‘Media Vormgeven’ op het Grafisch Lyceum Rotterdam. Kun je wat vertellen over jezelf?

Hoi hoi! Ik ben Meike. Ik woon bij mijn familie in Zoetermeer en ben student media-vormgever op het Grafisch Lyceum Rotterdam, en dit jaar hoop ik mijn diploma te halen. Ik ben naast mijn passie voor illustreren en grafisch bezig zijn, een echte natuur fan. Ik ben gek op wandelen en met dieren werken. Tijdens het wandelen zit ik vaak verhalen te bedenken. Soms maak ik daar dan ook tekeningen van, maar het bedenken ervan kost gewoon zoveel minder moeite.

Hoe ben je hier, bij Buro BRAND, terecht gekomen?

Buro Brand leek mij een heel interessant bedrijf vanwege de leuke tekenstijl, en toen ik langskwam voor het gesprek, sprak de look en feel van het pand me ook heel erg aan. Na het gesprek, waarbij ik erg nerveus was, kreeg ik nog geen 2 uur later een belletje van Robert, die me vertelde dat ik kon komen stage-lopen.

Nadat ik een tijdje bij Buro Brand had gewerkt, voelde ik me erg op mijn plek. Ik vond de variatie aan leuke opdrachten en stijlen geweldig. De ene keer was ik bezig met het schetsen en uitwerken van praatplaten, de andere keer werkte ik aan animaties. Daarnaast heb ik bij allerlei intakegesprekken gezeten. Op een dag werd ik benaderd door Robert, die aan mij voorstelde om voor de tweede stage periode bij Buro Brand te blijven werken. Ik wist dat hier nog heel erg veel te leren viel en had besloten om te blijven.

En wat is de link met jouw studie Media Vormgeven en het werk dat je bij Buro BRAND doet?

Bij de opleiding Media-vormgeven heb je verschillende soorten specialisaties, zoals animatie, 3D, ruimtelijk vormgeven, visualiseren en mixed-media. Na mijn eerste halfjaar heb ik de specialisatie visualiseren gekozen. Deze sprak mij het meeste aan omdat het veel met illustreren te maken heeft. Je leert bijvoorbeeld boek covers illustreren, infographics en posters ontwerpen, werken met typografie, maar ook de basic tekenvaardigheden, zoals anatomie, kleurgebruik, en het werken met verschillende mediums. Daarnaast vond ik de kunst-geschiedenis lessen ontzettend leuk en interessant. Ik zie veel dingen terugkomen bij Buro Brand.  Uiteraard maak ik veel praatplaten, wat een soort infographics zijn, en ik vind het erg leuk om bezig te zijn met brownpapers maken en alles wat daarbij komt kijken.

Wat vind je het leukst om te doen tijdens je stage bij Buro BRAND?

Zoals ik zei, vind ik het erg leuk om aan brownpapers te werken (grote bruine papieren templates die we hier gebruiken tijdens workshops of trainingen), omdat je lekker staand aan het kliederen bent met stiften en sticky-notes. Daarnaast vind ik het leuk dat ik tijdens deze stage bij het hele proces met een klant mee mag kijken en meedoen, en dat ik ook gewoon bij de overleggen met de klant zit om mee te denken. Daarin vind ik het leuk om informatie te vertalen, ideeën te bedenken, te schetsen en alles mooi uit te werken. Het liefst zo veel mogelijk tekenend.

Ik heb het afgelopen halfjaar al zoveel verschillende dingen gedaan, maar het lijkt me ook leuk om nog vaker op gave andere locaties te werken van bijvoorbeeld klanten.

Nieuwsgierig naar een stage?

Lijkt het je leuk om net als Meike aan de slag te gaan als visueel ontwerper bij Buro BRAND, en ben je op zoek naar een stage in een visuele branche voor minimaal 3 maanden? En lijkt het je ook leuk om deel te maken van het Buro BRAND team tijdens je stage? Stuur dan een mailtje met je motivatie en portfolio naar info@burobrand.nl of bel naar ons kantoor onderaan de footer!

Door Mahana Tuimaka