Buro BRAND

Je bent het nieuwste Buro BRAND lid, wie ben jij?

Ik ben Dolf, inmiddels 44 jaar jong en vader van twee kinderen, Stella (9) en Boaz (6). We wonen samen (met mijn vriendin Mira) in Den Haag.

Ik teken al zo lang ik een potlood kan vasthouden en doe dat nog steeds als daar de tijd voor is. Vroeger had ik de droom om striptekenaar te worden maar gaandeweg ben ik gezwicht voor het vak grafisch ontwerpen. Ik heb het tekenen echter nooit helemaal losgelaten. Mijn grafische kant is vooral een manier geworden om twee werelden samen te laten komen. Aan de ene kant de orde, hiërarchie en professionele uitstraling die behaald kan worden met grids, typografie en steunvlakken. Anderzijds is illustreren een middel om complexe onderwerpen duidelijk en inzichtelijk te maken. Die twee samen zorgen ervoor dat illustratie en beeld een voetstuk krijgen. Zo komen ze tot hun recht in de context der dingen.

Ik kan mij verliezen in het passen en meten van grafische elementen en het uitzoeken van lijndiktes, kleuren en compositie in illustraties.
Bij allebei ben ik voortdurend op zoek naar het best haalbare resultaat.

Sportief kan ik mijzelf niet noemen (wel metaforisch) maar ondanks dat ben ik wel begonnen met boulderen, en dat bevalt tot nu toe erg goed!
Verder houden we met het gezin van koffie drinken en lekker lunchen in combinatie met leuke stadswandelingen. We gaan graag in Scandinavië op vakantie en houden van kamperen en vooral lekker buiten zijn.

Hoe ben je bij Buro BRAND beland?

Ik ben eigenlijk via via met Buro Brand in contact gekomen. Bij de werkplek waar ik werkzaam was als visual en interaction designer, tipte een collega daar mij op Buro BRAND. En ik kwam tot de conclusie dat het werk dat ik daar deed geen perfecte fit was en dat het werk bij Buro BRAND veel beter zou passen bij waar ik goed in ben en wat ik het liefste doe.

Ik heb daarvoor 9 jaar gewerkt als Senior Designer en heb daar veel ervaring opgedaan in het maken van presentaties en het vertalen van complexe inhoud, naar een inzichtelijke en begrijpbare presentatie of animatie die duidelijk uitlegt wat de klant doet of te vertellen heeft.

Wat ga je bij Buro BRAND doen?

Ik ga aan de slag als grafisch ontwerper, en ik hoop mijn ervaring als ontwerper in te kunnen zetten bij het maken van allerlei diensten en producten bij Buro Brand.
Ik hoop professionaliteit en duidelijke en sterke visuele eindproducten te kunnen maken die bijdragen aan het portfolio van Buro Brand.

Voor welke vragen mogen klanten jou wakker maken?

Ik hou ervan om complexe uitdagingen op te pakken en samen met een sterk team een klus tot een goed einde te brengen en een eindresultaat te hebben waar iedereen met trots op terug kan kijken.

Verder mag je mij natuurlijk altijd wakker maken voor heerlijke zelfgemaakte koek of gebak!

Waar kan ik mijn creatieve ei kwijt buiten werk?

Ik werk graag visueel (soms uit nood geboren vrees ik, door een gezonde dosis dyslectie) en vind het dan ook leuk om te illustreren. Dit doe ik in uiteenlopende stijlen, van complex tot grafisch of juist met de hand. Ik heb in het verleden veel geboortekaartjes gemaakt en vind het persoonlijke proces erg leuk en steek daardoor veel te veel tijd in dit soort projecten omdat ik het graag perfect wil hebben. Geld verdienen is (privé) dan ook niet mijn grootste doel;)

Nieuwsgierig naar wat Dolf voor jou kan betekenen?

Wil je Dolf zijn creativiteit en visualisatie-vermogen inschakelen tijdens een communicatietraject? Wil je sparren welke visuele producten passen bij jouw vraag, en hoe dat het best tot uiting komt, voor jouw specifieke doelgroep? Of heb je een andere vraag of idee? Stuur dan een mailtje naar dolf@burobrand.nl of bel naar ons kantoor onderaan de footer!

Door Mahana Tuimaka