Buro BRAND

25 april Buro BRAND Bruxelles

Al weken stond in de agenda’s van alle collega’s 25 april duidelijk omcirkeld: de dag dat we naar Brussel zouden gaan! Buro BRAND is aan het groeien en op welke plek kan dat beter dan over de grens in het kloppend hart van de EU? Sinds januari hebben we onder de bezielende leiding van onze Simone een tweede vestiging in Brussel.  We doen in toenemende mate al dingen over de grens, en nu zoeken we naar een definitievere aanpak van wat wij doen in België. Dus was het hoog tijd voor een vlammend bezoekje aan ons kantoor dichtbij het Europese vuur!

Er was een busje geregeld, de waterflesjes waren gevuld, routeplanners geraadpleegd en we gingen op weg. Eenmaal aangekomen ontving Simone ons met heerlijke Brusselse wafels met aardbeien (en slagroom) en konden we proosten op Buro BRAND Bruxelles!
Met visuele opdrachten werden we op weg gestuurd naar de lunchplek, ‘La Pazza Gioia’ (gerund door de man van Simone, en vernoemd naar hun vrolijke babytje Gioia) vlakbij het Koninklijk Paleis en om de hoek van het Europees Parlement. Onderweg bleek de bus parkeren een ware uitdaging vanwege de hoogte, maar geen zee te hoog want we slaagden er dankzij goed teamwork in om een plekje te bemachtigen.

Buro BRANDers komen aan in Brussel


In het restaurant vlogen de indrukken en ideeën over tafel en werd er druk en enthousiast gesproken over wie onze eerste Belgische klant moet zijn. Zou het Ursula zijn? Stromae? Of wordt het een flyer voor Belgische frietekes? We vinden alles leuk, maar we dromen om net zulk mooi werk te doen voor alle Belgische overheden inclusief de EU, als we doen voor de Nederlandse overheden!
Met de buikjes rond en hoofden vol ideeën togen we weer op weg.

Uit lunchen bij La Pazza Gioia, restaurant van de partner van onze Simone

Als echte visuele denkers legden we onderweg alles vast wat visueel plezant was en vroegen we Brusselaren om tips voor het werken in Brussel.
Next stop: het Belgisch Stripmuseum, want ja, we houden nu eenmaal heel erg veel van tekenen en konden we ons vormgevershart eens flink ophalen.  Daar werd de geschiedenis van de strip ons bondig uitgelegd (voor de meesten van ons was dat natuurlijk niet nieuw) en zagen we een paar mooie klassiekers uit het Belgische genre (Kuifje/TinTin!).
Volledig geïnspireerd van alle indrukken stapten we weer in op weg naar onze eigen Hofstad, Den Haag. Een geslaagde dag die smaakt naar meer (en dan niet alleen de wafels)!

Een kleine greep uit de visuele hapjes die we tegenkwamen in Brussel en het stripmuseum

Nieuwsgierig naar ons team?

Wil je een keer sparren met één van onze teamleden? Wil je ook mee op teamuitjes naar Brussel en besluit je een sollicitatiebrief te sturen? Of lijkt het je leuk om een keer langs te komen op Buro BRAND? Stuur dan een mailtje naar robert@burobrand.nl of bel naar ons kantoor onderaan de footer!

Door Elpidha Efstratiades