Buro BRAND

In de afgelopen periode hebben wij grote interesse ervaren van klanten die op zoek zijn naar het impactvoller, memorabeler, energieker en leuker kunnen maken van hun bedrijfsbijeenkomst, medewerkersdag, inspiratie dag of jaarbijeenkomst. Eigenlijk kan de vraag die wij dan krijgen vastgelegd worden in een aantal “hoe’s”:

  • Hoe zorg je ervoor dat je focus op een te bepalen doel hebt?
  • hoe maak je de dag inspirerend en energiek?
  • hoe zorg je ervoor dat alle deelnemers gedurende de dag wat toevoegen en in beweging komen en dat cultuuraspecten geraakt worden?
  • hoe zorg je ervoor dat er na de bijeenkomst ook actie volgt en dat er opvolging op de acties is?

Het goed kunnen beantwoorden en uitvoeren van deze vragen zorgt voor succes.
Bij BRAND Business beantwoorden wij deze vragen met visuele werkmethoden, door visueel te inspireren en vooral door gezamenlijk visueel aan de slag te gaan..

Aan het einde van 2017 hebben wij in Antwerpen dit mogen verzorgen voor een scheepvaartbedrijf. Zij zijn een recente samenvoeging van vier bedrijven. Ze hadden gedefinieerd dat ze gezamenlijk 15 taken verzorgden in de Marine en Offshore industrie. Hiermee hebben zij, sinds de samenvoeging, een unieke propositie in de wereld. Maar ook zijn ze een recente samenvoeging, en dus verschillende culturen die aan elkaar moeten leren wennen en moeten leren samenwerken.

We hebben bedacht dat alle deelnemers gezamenlijk hun droomproject gaan visualiseren. Als 1 groot stripverhaal. Samen tekenen en visueel bezig zijn is een geweldige manier om samen ergens aan te bouwen. Het geeft energie, verbindt, het simplificeert en brengt zaken tot de kern.
Om iedereen zover te krijgen, hebben we gezorgd voor:

  • Hand outs met daarop simpele tekeningen van boten, ankers, havenzaken e.d.
  • Formats van een strip pagina, zodat iedereen als vanzelfsprekend gaat tekenen
  • Een korte start-up workshop, zodat iedereen wat skills, lef en durf krijgt en zodat iedereen in de teken-modus komt.
  • Tijdgedreven, korte oplevermomenten afgedwongen, zodat er snel resultaten zijn, overleg nodig is en er mogelijkheden zijn tot bijsturing.
  • Enthousiaste visualizers die klaar staan, zodra er om hulp werd geroepen.

Met visualiseren laat je vanzelfsprekend een stukje van jezelf zien. Doordat jij een stukje van jezelf laat zien doet een collega dat ook. Hetgeen dat je samen maakt krijgt daardoor veel meer inhoud en impact en dus een grotere kans dat er ook iets mee gedaan gaat worden.

Wij lieten aan het einde van de dag een zeer enthousiaste en energieke groep achter!

Door Robert Paulusse