Buro BRAND

Ben je op zoek naar een manier om je bedrijf echt te laten opvallen? Een explanimation laten maken is dé sleutel tot succes! Bij Buro BRAND weten we precies hoe we je verhaal kunnen vertellen op een boeiende en effectieve manier. Benieuwd naar wat een explanimation voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees snel verder!

Wat is een explanimation?

Een explanimation is kort gezegd een animatievideo die complexe ideeën, processen of producten op een eenvoudige en begrijpelijke manier uitlegt. Het combineert visuele elementen, tekst en geluid om jouw boodschap helder over te brengen. Met een explanimation kun je in slechts enkele minuten de aandacht van je doelgroep grijpen en je boodschap krachtig communiceren.

Gemeente Almere Boombeheer

Waarom een explanimation laten maken?

Waarom zou je kiezen voor een explanimation? Hieronder leggen we de voordelen voor je uit.

Val op met je boodschap

Ten eerste, in een wereld waarin mensen constant worden overspoeld met informatie, is het essentieel om op te vallen. Een dynamische explanimation trekt direct de aandacht van je doelgroep en zorgt ervoor dat jouw boodschap blijft hangen.

Duidelijke uitleg

Daarnaast is een explanimation een geweldige manier om complexe concepten eenvoudig uit te leggen. Of je nu een nieuw product lanceert, een ingewikkeld proces wilt uitleggen, of gewoon je merkverhaal wilt vertellen, een explanimation maakt het gemakkelijk voor je publiek om te begrijpen wat je te bieden hebt.

Explanimation video is snel

En laten we eerlijk zijn, mensen houden van video’s! Met een explanimation bereik je je publiek op een boeiende en onderhoudende manier. Het is een uitstekende manier om je merk tot leven te brengen en een blijvende indruk achter te laten. Het grootste voordeel van een explanimation is dat het zo kort is, waardoor je ook mensen met een korte aandachtsspanne bereikt.

Waarvoor zet je een explanimation in?

De volgende situaties lenen zich goed voor een explanimation:

  • Productvideo’s: Een explanimation is ideaal om complexe producten of diensten uit te leggen. Als je bijvoorbeeld software aanbiedt met meerdere functies of een product met verschillende onderdelen, kan een uitleganimatie stapsgewijs laten zien hoe het werkt. Ook voor het beantwoorden van veelgestelde vragen na de lancering van een product is een explanimation geschikt.
  • Uitleggen van complexe onderwerpen: Explanimation video’s maken abstracte onderwerpen visueel. Hierdoor begrijpen kijkers beter hoe iets werkt. Denk bijvoorbeeld aan de uitlegvideo’s van de NOS. 
  • Samenvattingen van presentaties: Heb je een presentatie gegeven of een hele trainingsdag gehad met je team? Gebruik een explanimation om de belangrijkste punten samen te vatten, zodat iedereen dat nog eens rustig terug kan kijken.

Voorbeelden van onze Explanimations

RODE KRUIS - Hoe wordt jouw donatie besteed?

Explanimation laten maken door Buro BRAND

Buro BRAND brengt jouw verhaal tot leven met dynamische explanimations die de aandacht trekken en de boodschap helder overbrengen. Waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog een offerte aan en val op!

Zoek je een passende oplossing voor je team?

Of bel ons om te bespreken.