Trainingsspecials

Trainingsspecials

Trainingsspecials zijn specifieke modules die je volgt wanneer je een trainingspad afneemt. Elke Five Visual Thinking Type heeft een eigen trainingspad. In de trainingspaden, of dit nu van bijvoorbeeld de Visual Co-Creator, de Visual Reporter of een andere is, zit een twee uur durende special gericht op een specifiek onderwerp.

Lees hieronder welke specials er allemaal zijn! Meer informatie over de trainingspaden? Lees dan meer over de Buro BRAND’s Five Visual Thinking Types in onze whitepaper.

*VIRTUEEL

Als er in de agenda bij de training vermeld staat dat deze virtueel is, dan hosten we de training via een videoplatform. We zenden de materialen toe zodat je deze training kan volgen vanachter je eigen computerscherm.

Programma

Deze training duurt 2 uur en kan zowel in de ochtend als in de middag gevolgd worden. Welke onderwerpen er tijdens de training aan bod komt is  afhankelijk van het type Special. Kijk hiervoor onderaan deze pagina.

Locatie

De training wordt standaard online gegeven. Soms vinden deze ook plaatse bij ons op locatie en in-house kan natuurlijk ook!

Groep en kosten

De training vindt plaats vanaf 6 personen. De kosten zijn 110,- Euro ex BTW p.p., er zijn geen speciale materialen nodig voor deze training.

Trainingsspecials:

Virtual Co-Creation

In de trainingsspecial Virtual Co-Creation leer je hoe je virtuele bijeenkomsten (inter)actief en inspirerend maakt, waarbij iedereen een bijdrage levert en zich gehoord voelt. Door een aantal virtuele samenwerkingstools te laten zien (Miro, Jamboard, OneNote…), geven we houvast voor het digitaal organiseren van je vergadering, training of workshop. Deze trainingsspecial hoort bij het Visual Co-Creator trainingspad.

LEERDOELEN
 • Je maakt kennis met een aantal apps/tools/programma’s;
 • Je leert wat het verschil is met een face-to-face bijeenkomst en waar je op moet letten;
 • Je ervaart de dynamiek van een virtuele, interactieve bijeenkomst.

Lees meer over dit Trainingspad

Characters Tekenen

In de trainingsspecial Characters Tekenen – die zowel bij het trainingspad Visual Reporter als Visual Designer zit inbegrepen – ontdekken we samen jouw eigen character; een meer uitgesproken variant dan het ‘standaard poppetje’. Als je (snel) een figuurtje wil tekenen hoe ziet deze er dan uit? En wat voor poses en varianten zijn goed om te oefenen (kortom: wat zijn de meest voorkomende poses en varianten)? Door veel inspiratie te delen, een aantal gerichte opdrachten en persoonlijke begeleiding geven we houvast voor het verder ontwikkelen van jouw eigen character.

LEERDOELEN
 • Je maakt kennis met een aantal technieken die bij het tekenen van poppetjes aan de orde komen.
 • Je leert de do’s en don’ts van ‘characters’/poppetjes/cartoon figuren;
 • Je ervaart wat bij jou past en hoe je dit verder kan ontwikkelen.

Lees meer over de Visual Reporter

Storyboarden

Deze trainingsspecial hoor bij het Visual Storyteller trainingspad. In de special Storyboarden leer je hoe een storyboard in elkaar zit en hoe je een storyboard kan gebruiken om je verhaal beter neer te zetten en over te brengen. Door ook actief met individuele opdrachten aan de slag te gaan ervaar je zelf de meerwaarde van storyboarding, zodat je dit kan gebruiken als middel om je verhaal te vertellen of te prototypen.

LEERDOELEN
 • Je maakt kennis met de do’s en don’ts van storyboards.
 • Je leert simpele technieken om je verhaal visueel neer te zetten;
 • Je ervaart de meerwaarde van het storyboard-concept voor je eigen gedachten proces.

Lees meer over dit Trainingspad

Dear Data

In de trainingsspecial Dear Data leer je meer over het ontwerpen van informatie, waarbij je een wordt met de data door deze artistiek te ontdekken. Deze trainingsspecial hoort bij het Visual Analyst Trainingspad. Door met verschillende materialen en vormen te experimenteren en zogenaamde ‘glyphs’ te maken, leren we je spelenderwijs hoe data op verschillende manieren weergeven kan worden en wat voor impact en invloed de informatieontwerper heeft op het eindresultaat.

LEERDOELEN
 • Je maakt kennis met een aantal manieren van (analoog) data visualiseren;
 • Je krijgt een huiswerkopdracht om je eigen leven te (data)visualiseren;
 • Je ervaart de invloed en impact die jij als ontwerper hebt in het visualiseren van data.

Lees meer over dit Visual Thinking Type in onze blog

Training op maat of iets ánders doen met je team?

Neem contact op met Robert

070 - 204 40 49

Mail Robert