Haagse Milieu Services

PraatPlaat & Animatie | 2021

HMS, ofwel de Haagse Milieu Services, was op zoek naar een manier om al hun personeel in te lichten over de nieuwe verzuimprocedure. Wat men merkte was dat de tekstuele uitleg van het verzuimproces ingewikkeld was, en het niet altijd duidelijk of makkelijk te begrijpen was wat er verwacht werd van werknemers.

Werknemers die kort of langdurig ziek waren konden lastig herleiden welke stappen zij moesten volgen wanneer zij verzuimden, en het was eerst niet altijd even duidelijk dat er meerder opties waren, zoals vervangend werk wanneer het oorspronkelijke werk niet meer mogelijk was. Om dit helder, duidelijk en ook interessant te maken voor HMS haar werknemers, hebben wij een praatplaat en een ‘geanimeerde praatplaat’ gemaakt om dit helder te communiceren.

In eerste instantie is de verzuimprocedure vertaald naar een praatplaat, waarin alle stappen voorbij komen en waarbij het duidelijk wordt wat het effect is van verzuim op collega’s en ook op de stad. Van deze praatplaat is een ‘geanimeerde praatplaat’ gemaakt, waarbij de stappen helder worden verteld. Naast de animatie en de praatplaat zijn ook losse tekeningen aangeleverd om te gebruiken in overige communicatie.

Dit product: ‘praatplaat in combinatie met animatie en los aanleveren van illustraties’ is uniek binnen communicatieland en verzorgen wij in samenwerking met Arno van de Sande van Animatiestudio LIM.

Ook zo'n PraatPlaat & Animatie?

Neem contact op met Michiel

070 - 204 40 49

Mail Michiel