Buro BRAND
Grafisch Ontwerp Visueel Notuleren

Het Ministerie organiseert veel om de burger te betrekken bij maatschappelijke onderwerpen en taken. Eén van deze initiatieven heet “proeftuinen” waarbij wijkbewoners betrokken worden bij kleinschalige taken in de buurt. Om hierover van gedachten te wisselen en ervaringen uit wisselen organiseerde BZK een groot event met burgemeesters vanuit heel Nederland in Den Haag.

Sprekers lichtten hun proeftuin initiatieven toe en wij hebben de hoofdlijnen en hoofdpersonen visueel vastgelegd, wat een extra dynamiek van de bijeenkomst verzorgde. Vrijwel iedereen (zeker de visueel geportretteerden) maakten selfies met onze visuele notulen op de achtergrond en postte deze op twitter. Het onderwerp werd al snel trending topic. De visuele notulen worden nog steeds gebruikt voor het voortbrengen van het proeftuinen initiatief. Zo zijn de beelden leidend in het digitale magazine en de website die wij hiervan achteraf hebben gemaakt.

De stappen

  1. De afdeling communicatie van het Ministerie betrok ons in een vroeg stadium van het project bij het organiseren van het event. Zo konden wij meedenken over het versterken van de communicatie en de beleving gedurende alle momenten.
  2. Samen hebben we een plan gemaakt voor de uitnodiging, het programmaboekje en hoe het visueel notuleren in te zetten tijdens de dag zelf. Hierbij werd ter plekke bijvoorbeeld gebruik gemaakt van stemformulieren en verwerkten wij de uitkomst in het magazine. In alle uitingen is de in overleg gekozen stijl herkenbaar doorgevoerd.

Zit jij met eenzelfde uitdaging?

Bel ons gewoon (vinden we altijd leuk) en we kunnen je meer vertellen over de verschillende mogelijkheden!

Bel ons: 070 204 40 49