“Een visueel verslag van jouw vergadering, sessie of congres .”

Graphic recording

Graphic recording – ook wel visueel notuleren genoemd – is het live vastleggen van wat er besproken wordt tijdens een event, brainstorm, congres, vergadering of workshop.

Tijdens een sessie ondersteunt, begeleidt en inspireert een visualizer van BRAND door het uittekenen van wat er op locatie besproken wordt. Dit kan zowel analoog als digitaal.

Voor wie en waarom?

 

Geschreven notulen zijn vaak lang, saai en niet aantrekkelijk om nog eens in terug te lezen. Snel inzicht krijgen in hetgeen besproken is, is bijna geen doen. Visuele notulen zijn daarentegen leuk, maken inzichtelijk en worden sneller ‘gelezen’. Het eindresultaat is voor jou. Waarom? 

  1. Het is nuttig. Een beeld zegt meer dan woorden. Vooral als er veel gesproken of ‘gepowerpoint’ wordt zullen mensen lang niet alles onthouden. Een samenvattend beeld daarentegen vat wat er is gezegd, maar ook hoe de sfeer was, wie erbij was en of de koffie lekker was.
  2. Het kan worden hergebruikt. (Delen van) de eindplaat kan verspreid worden in nieuwsbrieven, gebruikt worden op websites of als ondersteuning worden gebruikt in het (jaar)verslag. Zo gaat waardevolle en leuke informatie niet verloren na de dag zelf.
  3. Het is leuk. Mensen herkennen zichzelf, hun uitspraak of portret op de tekening. Er worden foto’s gemaakt, en verschijnt op social media. Een live verslag is vaak een mooi praatstuk voor tijdens de borrel!

Eigen look & feel

De visualizers van BRAND werken in verschillende tekenstijlen. Aan de hand van de vraag, het event en de organisator kijken we naar de best passende stijl. Het is altijd mogelijk om in je eigen huisstijlthema te werken en op verschillende formaten en ondergronden.
Als er live digitaal wordt getekend doen we dit op een iPad pro al dan niet verbonden met een scherm of beamer.

Het resultaat

Aan het einde van de dag ontvang je jouw visuele samenvatting. De tekening kunnen we achterlaten, maar ook meenemen voor verdere (digitale) verwerking. Als we digitaal tekenen mailen we je het eindresultaat meteen door. Indien gewenst maken we ook plaatjes los zodat je deze via andere media makkelijker kunt verspreiden in je organisatie.

Meer weten of vragen over ons aanbod?

Neem contact op met Robert

070 - 204 40 49

Mail Robert
Previous Slide Next Slide

Binnenlandse Zaken

Visueel Notuleren bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, project “proeftuinen maak verschil”.

Lees meer